Utočište u BiH
5

Fotoreporteri u Međugorju "uhvatili" braću Zdravka i Zorana Mamića

K. H.
Foto: Pixsell
Bivši trener Dinama, koji odnedavno boravi u BiH, Zoran Mamić je u društvu brata Zdravka snimljen jutros u Međugorju i ta situacija odmah je privukla veliku pažnju hrvatskih medija.
Fotoreporteri su uočili Zorana u Međugorju dok je vozio crni Mercedes s njemačkim registarskim oznakama i prateći dalje njegovo kretanje došli su do teretane u kojoj ga je čekao brat Zdravko.

Navodi se da je pomenuti dvojac trenirao otprilike sat vremena i da je u njihovom društvu bio još jedan muškarac, vjerovatno iz osiguranja, a dodaje se i to da su obojica bili u Dinamovim trenerkama i da su u istom trenutku napustili pomenuto mjesto.

Podsjetimo, Zoran Mamić je pravomoćno osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama. Prije nego se trebao javiti za izvršenje kazne otputovao je prvo u Dubai, a zatim u Bosnu i Hercegovinu.

Tamošnji mediji ranije su pisali da ova država još uvijek nije ništa poslala u zvanične institucije Bosne i Hercegovine i da je dokumentacija još uvijek na osječkom sudu.

Zoran je u našu državu prvi put došao 23. marta ove godine, no zadržao se samo nekoliko dana, a prema nekim podacima, danas mu je osmi dan u BiH od drugog dolaska. U ponedjeljak je saopćio da kaznu od četiri godine i osam mjeseci zatvora želi odslužiti u BiH.

Vrhovni sud je sredinom marta Zdravku Mamiću pravomoćno potvrdio kaznu iz prvog suđenja u Osijeku od 6,5 godina zatvora, Zoranu Mamiću smanjio kaznu na četiri godine i osam mjeseci, a bivšem porezniku Milanu Pernaru na tri godine i dva mjeseca. Bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću je potvrđena presuda na tri godine zatvora.