Komentari (98)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Oranice nam prazne, sela pusta, na izvoristima Arapi grade betonska naselja. Uvozimo hljeb, uvozimo vodu, uvozimo meso, psenicu. Zemlja po mjeri SDA,HDZ,SNSD. AFERIM GLASACI!!!
Zato što smo uHLJEBI
Zabranis uvoz iz susjednih zemlji i rijesis problem.
Donijeti odluku da strani proizvod ne smije biti jeftiniji od domaćeg jedno godinu dana. Za to vrijeme domaći neka se dokažu, redizajniraju i poprave kvalitet, zarade. Nakon toga pušćaj Janu, pa kom opanci, a kom obojci!
ja kupujem uvoznu robu ako je bolja od domace. gledajuci sta mi proizvodimo, iskreno receno jedino voce i povrce (i to NE sve) nase je bolje od stranog.
Zato sto nas Klas ili Sprind hljeb ne valja.Kad prenoci koristi se kao ubojno sredstvo.U slucaju demonstracija umjesto kamenja,Klas ili Sprind hljeb,prepoloviti macolom i udri.Trebao nam je neko doci iz "vana" ,da pocne proizvoditi normalan hljeb.Sramota za desecljetnu tradiciju.
Zašto BiH uvozi ogromne količine hljeba i peciva koje i sama može proizvoditi? Zato što su Bosanci i Hercegovci najbolji izvozni artikal iz BiH..... :-)
Zato što su u PEKARSKOJ industriji LOŠI i NEŠKOLOVANI LIKOVI, koji žele da se obogate bez KVALITETE i na BRZ i NEPRIMJEREN način !!! A KUPCI reaguju na LOŠU KVALITETU "samo nek NEPUCA" !!!
Elementarni problem u čitavoj priči je taj što Hrvati i Srbi iz BiH gledaju na uvozne proizvode iz Srbije i Hrvatske kao na svoje, i to i kupuju ne razmišljajući o posljedicama. Sarajevska piva u Banja Luci ne prolazi, jer se neke iz Srbije smatraju "domaćim". 25 godina manipuliranja nerazvijenim društvom je uzrok i to se teško može promijeniti.
A tek što uvozimo vodu...
Zato što su na vlasti podobni, korumpirani poltroni i rektalni alpinisti. Dok ih neka kuga ne pobije neće se stanje promijeniti
Zato da bi se pojedini bogatili preko primitivnog naroda koji pored domaćeg kupuje škart robu iz "EU".
U prozoru u Konzumu svratio jednom da kupim nesto i pitam prodavacicu da mi pokaze gdje je voda i ugledam ja olimpiju i da je uzmem kad ona meni govori nije to voda ovamo je jana. Eto cisto da se zna.
Kad bi hljeb bio bolji nebi bio problem.
Isto zašto uvozimo vodu, pivo, voće i povrće, meso..... Nema tu pameti puno.
Slaba kvaliteta na izbirljivom trzistu bih,i zato trgovci traze spas u uvozu
Treba voljeti svoju zemlju