Komentari (74)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ne smije biti kandidat od lude i agresivne crnogorke sebije. on je bh. verzija zloglasne elene caušesku.
Vuk u janjecoj kozi. Sto znaci: P; misli se na loseg covjeka kojizuje da je dobar.
Nisi mi halalio. Sto znaci: Kada neko dobije od nekoga nesto, a uskoro mu se to izgubi ili pokvari, tada mu ovakokaze, misleci time da mu dar nije od srca poklonjen Sto znaci: ili ako neko nesto ponudjeno jede ili pije, pa sezagrcne, takodje moze reci.
Vino ne kaze: hajde, nego: sjedi. Sto znaci: P oznacava atmosferu u kafani kada ljudi nerado odlucuju da kren kuciiz nje.
Nasamario ga. Sto znaci: Ilustracija prevare; nasamariti znaci staviti samar na konja ili magarca, P naglasava da jeneko nekoga ucinio magarcem.
O mrtvom ocu i potrosenom novcu ne vrijedi raspravljati. Sto znaci: P je komentar na situaciju o kojoj jebezvrijedno raspravljati jer se steta ne moze nadoknaditi.
Plesa(t) ces ti kako ja sviram! Sto znaci: P je prijetnja da ce onaj koji ovo kaze biti u poziciji da naredjuje onomkom je upucenai da zahtijeva od njega ono sto zeli.
Guzi ga. Sto znaci: F je komentar na ponasanje onog koji drugog Jebe ga u mozak.
Sve mozes kupiti osim zdravlja. Sto znaci: P istice da je zdravlje najskuplje u zivotu i da se sve moze kupiti osimnjega.
Dzennet je saburom prekriven. Sto znaci: P savjetuje vjernicima da budu strpljivi, jer to je vrlina koja obecava raj,tur. dzennet Sto znaci: raj; sabyr Sto znaci: strpljenje.
Sirotinjska (ti je to) zabava. Sto znaci: P je komentar za one ljude kojima je jedina radost intimni odnos, koji nemajusredstava da se razonode odlazeci u kino, na koncerte ili putujuci po Svijetu.
Od toga trnu zubi. Sto znaci: P se odnosi na skupo zadovoljstvo koje se poredi sa dozivljajem fizickoga osjecanjautca zuba; npr. ako neko u restoranu naruci nesto ne znajuci koliko je to skupo.
C(i)jela Tuzla jednu kozu muzla. Sto znaci: P se odnosi na grupu osoba koja je siromasna i koja ima samo jedannacin i izvor prezivljavanja. Vjerovatno su mnogi zitelji Tuzle u jednom periodu svoje povijesti bili bezosnovnih sredstava za zivot, pa je na osnovu toga nastala P.
Izd(a)o uho pod kiriju. Sto znaci: Rijec je o dousniku, koji uhodi druge jer je placen od vlasljuje tudjetajne.
Tece (mu) med i mlijeko. Sto znaci: P se kaze za onog kome svi poslovi idu veoma dobro, ili ako se kaze bezzamjenice onda se misli na neko mjesto ili drzavu u kojoj sve ide kako treba, odgovara lat. Hic porci coctiambulant.
A koliko je cifra dnevnjenja turista?