Komentari (113)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I eto... povezuju se Banja Luka i mreža autoputeva Republike Srpske sa Koridorom 10, a nepismena SDA talibanska sirotinja šta radi? Igra dodole sa slikama Alije Izetbegovića da padne kiša i navija za džipove da savladaju nanose snega kod Bihaća i stignu do onih mučenika promrzlih do smrti...
@SelamIzPodrinja Ne znam ja šta ti je ta Bosanska Gradiška? Wikipedija na engleskom: https://en.wikipedia.org/wiki/Gradiška,_Bosnia_and_Herzegovina Wikipedija na španskom: https://es.wikipedia.org/wiki/Gradiška Wikipedija na nemačkom: https://de.wikipedia.org/wiki/Gradiška
@SelamIzPodrinja A šta je Sandžak? To tek niko ne zna.
PRIKAŽI ODGOVORE (12)
Iz sarajevske SDA mahale kreneš autoputem, stigneš do Zenice, pa se tamo parkiraš i uzjašeš magarca, pa polako... volja ti za Tuzlu, volja ti za Bihać - bitno je da je magarac odmoran, da nije zima, da imaš zalihe konzervi i vode i, naravno, da šatorsko krilo ne propušta... a iz Banjaluke se autoputem spičiš preko Srpske Gradiške do Okučana, pa onda biraš pravac - hoćeš ka Zagrebu, Ljubljani, Beču, Beogradu, Budimpešti, Solunu, Sofiji, Istanbulu...
Baš me zanima gde će sada da navale strani investitori - da li u Banjaluku ili u sarajevsku SDA favelu bez vode i vazduha... videćemo. Neizvesno je jako. https://www.youtube.com/watch?v=B5rjXQbcv2A
@SelamIzPodrinja Republika Srpska nije pusti san, nego berićetna realnost. Nemoj da mi kmečiš 9. Januara, nego da se istuširaš, da obučeš opeglano, da staneš u stav mirno... sve kako valja, treba i mora.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Ovdje je najmanji problrm radne snage bila ona jeftina ili malo skuplja to ne mjenja stvar puno. Ovi Sto su ponudili najmanu cjenu mislim da nemogu nikad to napraviti jer jos buse s rucnim busilicama i turpijaju turpijama tehnologija je bitna tu, kvaliteta materijal i sve ostalo Mislim da ga oni nece dobiti nikada ako iko razmišlja zdravo.
Čitam komentare, vidim podosta ljubomornih bojkotirača HR proizvoda. Bravo Srbi, čestitam na povezivanju sa HR i ostatkom Europe
Želite li pronaći ženu za jednu noć? Dobrodošli na ==> www.XXDate.club
Samo vi pravite "puteve", dok vi povežete svu infrastrukturu taman će Dronovi biti umjesto dizelaša. Ej jadna nam majka ko nas predstavlja i gdje živimo.
SAD CE KINEZI PRIPREMITE JEFTINU ILI BESPLATNU RADNU SNAGU AKO JE IMATE SVI SU SE ISELILI KOJI HOCE DA RADE POZURITE INACE PUNA RS KINEZA VASIH PRIJATELJA
Ne moze ga napraviti za 23.5 mil da valja. Onaj ko bude radio nadzor ili ce morati da potpisuje ili rizikuje zatvor ako se nesto desi.
Ovi sto su dali 20-ak miliona ponudu ce najvise naplatiti...bicu tu aneks ugovora,aneks ugovora... i na kraju 50 miliona... nisu ovi idioti sto su dostavili po 40mill..sigurno imaju strucne ljude da to sagledaju..a ovi bas sa 20-ak da isto naprave...tesko..ali neka se samo krene vise praviti..guzve se nemoguce
pa kako su ovi dali ponudu 23M a ovi ublizu oko 40!?. mala li je razlika... koliko li je tal?
Nije u pitanju tal nego jeftini robovi a sumnjiv materijal pa je rizik ici preko takvog mosta jer ne znas dali je radnik nesto zahebo ili materijal los.
Znaci ovaj drugi a to je Hering u postenom Natjecanju dobio pi posao. Nemoguce je da jeftinija ponuda bude manja za skoro duplo. To je neozbiljno, nastimano i unaprijed smisljeno. Talijan bio skuplji za par miliona sto je logicno a da ovi dodikovci budu duplo jeftiniji to znaci da nisu nudili isto odnosno imalo su podatke da je tender napuhan a oni znali gdje ili ce kasnije razliku naplatiti kroz naknadne radove. Integral unistava ostale firme a i sam sebe na kraju.
CUJ STIGLE 3 PONUDE, A ZNA SE IMA 5 MJESECI DA CE GA HERING GRADITI ne znate ni sakriti tal
@WinsClenT3 kako ce graditi Integral skoro duplo jeftiniji???
@komunalac Neprirodno niska ponuda...ili tal...Integral se povlaci sa tendera i bude podizvodjac Heringu za npr. 31 mil €. Razliku od 10 mil € podijeli ko treba 🚜
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ja sam čovek - objektivan. Da je nepismena SDA talibanska sirotinja za proteklih 30 godina napravila brzu cestu Bihać - Sarajevo i autoput Mostar - Sarajevo - Tuzla: prvo bih rekao "svaka čast", a onda bih rekao "puštajte ljude ka Zagrebu, Budimpešti i Beogradu, zaslužili su". Ali na čemu ja sada da čestitam nepismenoj SDA talibanskoj sirotinji? Na autoputu Sarajevo - Zenica? Da ste od 1996. pravili samo 5 kilometara autoputa godišnje - više biste napravili.
Pa sramota, ljudi. Realno. Pusti priče, mantre, magije, vradžbine i autosugestije - ništa nije napravljeno u SDA Fekalistanu. Ama baš ništa. Samo se galami, lupeta, prdi i recituje.
Pa prva ponuda je neprirodno niska
Radi se o jednostavnom mostu preko Save i 10-ak kilometara autoputa kroz ravnicu, a posao ne ugovara SDA... tako da ne znam koliku cifru očekuješ, 400 miliona dolara?
Kinezi uzeli koncesiju Novi Grad - Prijedor - Banja Luka, pa se spusti južni krak do Mliništa, pa se produži istočni krak od Doboja do Brčkog i Bijeljine sa priključkom Tuzle na autoput ka Beogradu... pa ostane sarajevska SDA favela potpuno izolovana u toksičnoj magli bez vode… pa izađe Bakir i uspe da odvali glupost da je budžet Kantona Sarajevo veći od budžeta Republike Srpske - a srce nepismene SDA talibanske sirotinje bude kao Bjelašnica… veliko, a nefunkcionalno.
Ovo je odlično za dodikistansku troprstašku priglupu sirotinju na penziji od 183KM. Krmetnjak se urušava, spašavajte se siromašni svetosavčići!
eto bosnjaka da nas jebbete vi srbi jer srbi zaista najbolje jebbu
ko hoce da me nategne nek zove ovaj broj +387 33 263-250
Ne može se SDA recitacijama protiv realnosti nikako. Još malo i SDA vam uzela 30 godina života, a napravila autoput Sarajevo - Zenica. Nema tu diskusije, to je tako. Sa tim se treba suočiti - šminka, mantranje i autosugestija nisu od pomoći... Banja Luka se upravo povezuje sa Koridorom 10, čoveče.
Ljudi moji, upravo pred našim očima klasično "spala knjiga na dva slova". Šta je bilo od svih SDA Fekalistanskih priča - aerodrom u Bihaću, 2 autoputa do Beograda, autoput Sarajevo - Budimpešta, brza cesta do Bihaća, tunel Goražde, Mostar, muda sarma... Sarajevu sada treba jedan jedini autoput/brza cesta - do Banjaluke. Sve drugo je preskupo, a nepotrebno.