Otvorene ponude
13

Za izgradnju mosta na rijeci Savi kod Gradiške stigle tri ponude

Piše: Er. M.
Sekretar Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Igor Pejić kazao je za Klix.ba da je danas u 12 sati započelo javno otvaranje ponuda u Hrvatskim cestama u Zagrebu, a u vezi s izgradnjom dionice Okučani - granica Bosna i Hercegovina, koja uključuje i most na rijeci Savi kod Gradiške.

"Otvaranje ponuda je bilo javno i otvaranju su mogli prisustvovati svi zainteresovani. Pojavili su se predstavnici investitora, odnosno Ministarstva komunikacija i prometa BiH i Hrvatskih cesta, kao i predstavnici svih ponuđača", kazao je Pejić.

Najpovoljniju ponudu dostavio je konzorciji Integral Inženjering (Laktaši) - Đuro Đaković montaža (Zagreb ) - Zagreb montaža (Zagreb) i ona iznosi 23.498.800,19 eura. Druga ponuda je ponuda Heringa (Široki Brijeg) - Mostogradnje i ona iznosi 41,5 miliona eura, dok je treća ponuda konzorcija ICM SPA-MAEG SPA iz Italije i ona iznosi 46,2 miliona eura.

"Zapisnički je konstatovano stanje na otvaranju ponuda i idući korak je evaluacija zaprimljenih ponuda. Ta evaluacija će trajati neko vrijeme, a najmanje mjesec ili dva. Nakon toga očekujemo da ministarstvo započne i okonča postupak odabira nadzora gradnje mosta da bismo praktično mogli u proljeće početi radove kako smo to obećali", rekao je Pejić.

Pejić je na kraju izrazio nadu da u vremenu pred nama neće doći do žalbenih postupaka te da se nada kako su svi izvođači s kompletnom dokumentacijom.