Promo
8

Visa: Kako da kupite sve što vam je potrebno za ljetovanje a da ne napustite kuću

Foto: Visa arhiva
Foto: Visa arhiva
Dani pred odmor znaju da budu posebno haotični pošto je to period kada pokušavamo da završimo sve preostale obaveze kako ne bismo o njima razmišljali na plaži.

Ako na to dodamo i kupovinu svih potrepština za ljetovanje, naročito tokom vrelih ljetnjih dana, zaista ćemo sebi polazak na odmor učiniti vrlo stresnim. Srećom, živimo u digitalnom dobu koje pruža mnoge pogodnosti, a jedna od njih je i elektronska trgovina.

U par klikova do željenog proizvoda

Sve je veći broj i e-prodavnica, koje su osmišljene tako da se šoping odvija u nekoliko koraka, jednostavno i intuitivno. Na internetu zapravo znatno brže možete pregledati ponudu više omiljenih brendova, uporediti cijene i donijeti odluku. Potrebni su vam krema za sunčanje, kupaći, suncobran? Dovoljno je da te termine ukucate u onlajn pretragu uz riječ "prodaja" i pretraživač će vam izbaciti linkove za onlajn prodavnice. Na sajtu ćete odabrati artikle koje želite da kupite, a zatim otići "na kasu", gdje ćete moći da odaberete način plaćanja.

Jednostavno plaćanje karticom

I taj dio je olakšan, budući da ne dolazite u situaciju da nemate gotovinu kod sebe. Osim toga, imate dovoljno vremena da razmislite da li biste kupili određeni proizvod, ali odustajanje od kupovine nikad nije izazvano nemogućnošću da u tom trenutku platite, kao na primer kada u fizičkoj prodavnici ne primaju kartice. I ovdje je najbolja i najjednostavnija opcija da račun platite karticom, tako što ćete unijeti svoje podatke. Obratite pažnju da li sajt u dnu stranice nosi oznaku Visa Secure, koja garantuje bezbjedno plaćanje. Nakon što proizvod kupite, možete očekivati da stigne na vašu adresu u naznačenom roku, ponekad i sa besplatnom dostavom.

Da ovo zaista može biti savršen način da uštedite dragocjeno vrijeme i bez stresa kupite sve što vam je potrebno za nezaboravan odmor potvrđuje i činjenica da svaki drugi korisnik platnih kartica u Bosni i Hercegovini nabavlja robu i usluge putem interneta, prema Visa istraživanju "U korak sa digitalnom budućnošću". Maida Slatina Mehmedagić, menadžer poslovnog razvoja za region Jugoistočne Evrope u ovoj kompaniji, ističe da Bosna i Hercegovina predstavlja tržište sa rastućim sektorom elektronske trgovine čijem razvoju Visa ostaje posvijećena.

"Važno nam je da svojim sugrađanima približimo prednosti e-trgovine, kako bi bez bojazni mogli lakše da nabave sve što im je potrebno, naročito u periodu pred ljetnje odmore, kada je teško postići da fizički obiđemo više prodavnica. Naša preporuka je i da obrate pažnju na domaće proizvođače i jedinstvene lokalne brendove koje mogu pronaći na lokalnim platformama", kaže Slatina Mehmedagić.

Dakle, tastaturu u ruke i priprema za odmor može da počne, možda baš kupovinom neke zanimljive ručno rađene ljetnje haljine ili šešira!