biznis
0

Uspostavljena saradnja između Peugeota i McDonald'sa u BiH

Sarajevo-x.com
Peugeot BiH je ozvaničio početak saradnje sa kompanijom McDonald's. Vozni park kompanije McDonald's BiH bit će bogatiji za vozila Peugeot 3008.

Saradnja je predstavljena na zvaničnom otvaranju prvog McDonald'sovog drive-thru restorana u BiH, 19.12. u Sarajevu, koji su pred velikim brojem zvanica i predstavnika medija zvanično otvorili Patrick Moon, američki ambasador u BiH i Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH.

"Drago nam je da smo uspostavili saradnju sa McDonald'som jer se radi o velikom brendu koji je dolaskom u BiH izazvao veliku pažnju javnosti. Činjenica da su se odlučili za Peugeot i izabrali model 3008 potvrda je da je kompanija u Peugeot vozilima prepoznala kvalitet i pravog partnera. Iako su Peugeot i McDonald's dvije kompanije koje dolaze iz potpuno različitih industrija vjerujemo da nas, po strategiji poslovanja, naročito kada govorimo o značaju društvene odgovornosti, mnogo toga spaja. U narednoj godini u planu je intenziviranje marketinške saradnje između naših kompanija", istakao je Ismet Kapo, generalni direktor kompanije Vermont, generalnog uvoznika i distributera Peugeot proizvoda za BiH.

Prva narudžba u McDonald'sovom drive-thru restoranu, uz veliku pažnju prisutnih, urađena je iz novog „lava“ Peugeot modela 508.