{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uspostaviti upravu u "Granitu"

F
22.10.2010. u 16:50
0
0
Uspostaviti upravu u "Granitu"
0
Uspostaviti upravu u "Granitu"
Foto: Arhiv/Fotoservis
Glavni odbor Sindikata građevinarstva i industrije građevinskog materijala Bosne i Hercegovine održao je u četvrtak u Sarajevu sjednicu te tom prilikom osudio upotrebu sile prema radnicima "Granita" d.d. Jablanica, "koji se bore za goli opstanak i egzistenciju".
S obzirom na to da je Kantonalni sud u Mostaru potvrdio presudu Općinskog suda u Mostaru o raskidu kupoprodajnog ugovora, Sindikat u petak, u saopćenju, ističe da od Vlade HNK-a, u čijem je vlasništvu 67 posto državnog kapitala tog društva, traži ubrzanje procedure i uspostavu uprave u skladu sa zakonom o državnom kapitalu.

Sindikat ističe da u ukupnom predmetu egzistira veliki broj nesinhronizovanih postupaka, u smislu da je svaki vođen za sebe (stečajni postupak, postupak raskida kupoprodajnog ugovora između ortačke grupe i Agencije za privatizaciju HNK, upis promjena u Registar privrednih društava kod Općinskog suda u Sarajevu ) te smatra da je svaki proizveo određena pravna dejstva koja su se direktno manifestovala na položaj "Granita" d.d. Jablanica.

"Uzimajući u obzir sve raspoložive činjenice i dokaze u ovom predmetu, tražimo da se nadležnost postupka konačno vrati HNK-u, tj. Vladi HNK-a i nadležnom sudstvu, smatrajući da tim organima pripada stvarna nadležnost kada je u pitanju ovo privredno društvo", kaže se u saopćenju Sindikata građevinarstva i industrije građevinskog materijala Bosne i Hercegovine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: