|

Predstavnici Vlade razgovarali s radnicima Granita

Predstavnici Vlade razgovarali s radnicima Granita
0
F
FENA
13.1.2011. u 14:49
2
komentara
0

dijeljenja
Predstavnici Vlade razgovarali s radnicima Granita Foto: Arhiv/Fotoservis
Predstavnici poduzeća Granit d. d. Jablanica, koji su više od godinu dana u štrajku, održali su danas u Mostaru sastanak s predstavnicima Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona.
Nakon sastanka u izjavi za medije glasnogovornik Vlade HNK-a Pero Pavlović kazao je kako je dogovoreno da se na zasjedanju Vlade, koje će biti održano danas, predstavi zaključak koji je donesen na sastanku.

Po njegovim riječima, u tom zaključku navedeno je kako će ministar privrede HNK-a Esad Humo, predsjednik Vlade Srećko Boras, zajedno s predstavnicima Sindikata Granita i predstavnikom Sindikata Federacije BiH, zatražiti sastanak s predsjednikom Suda BiH, koji je donio Odluku o stečaju Granita, stečajnim upraviteljem Granita i Tužilaštvom HNK-a.

"Kada bude održan sastanak sudionici će pokušati naći najbolje rješenje kako bi Granit d. d. Jablanica mogao nastaviti s radom, što nam je svima u interesu", kazao je Pavlović.

Nakon sastanka radnici Granita d.d Jablanica zadržali su se ispred zgrade Vlade govoreći kako ne žele otići dok se njihova situacija ne riješi.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...