Mostar
0

Predstavnici Vlade razgovarali s radnicima Granita

FENA
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
Predstavnici poduzeća Granit d. d. Jablanica, koji su više od godinu dana u štrajku, održali su danas u Mostaru sastanak s predstavnicima Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Nakon sastanka u izjavi za medije glasnogovornik Vlade HNK-a Pero Pavlović kazao je kako je dogovoreno da se na zasjedanju Vlade, koje će biti održano danas, predstavi zaključak koji je donesen na sastanku.

Po njegovim riječima, u tom zaključku navedeno je kako će ministar privrede HNK-a Esad Humo, predsjednik Vlade Srećko Boras, zajedno s predstavnicima Sindikata Granita i predstavnikom Sindikata Federacije BiH, zatražiti sastanak s predsjednikom Suda BiH, koji je donio Odluku o stečaju Granita, stečajnim upraviteljem Granita i Tužilaštvom HNK-a.

"Kada bude održan sastanak sudionici će pokušati naći najbolje rješenje kako bi Granit d. d. Jablanica mogao nastaviti s radom, što nam je svima u interesu", kazao je Pavlović.

Nakon sastanka radnici Granita d.d Jablanica zadržali su se ispred zgrade Vlade govoreći kako ne žele otići dok se njihova situacija ne riješi.