{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada HNK će imenovati ovlaštene predstavnike "Granita"

F
3.11.2010. u 13:08
0
1
Vlada HNK će imenovati ovlaštene predstavnike "Granita"
0
Vlada HNK će imenovati ovlaštene predstavnike "Granita"
Foto: Arhiv/Fotoservis
Predstavnici Štrajkačkog odbora radnika preduzeća za eksploataciju i obradu ukrasnog kamena i mramora "Granit" iz Jablanice održali su danas u Mostaru sastanak s predsjednikom Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Srećkom Borasom, ministrom ekonomije Esadom Humom i direktorom Agencije za privatizaciju Alijom Tipurom.
Po riječima glasnogovornika Vlade HNK-a Pere Pavlovića, na sastanku je konstatirano kako je odlukom Kantonalnog suda u Mostaru 67 posto vlasništava preduzeća "Granit" vraćeno u vlasništvo Vlade HNK-a te da će u tom kontekstu Vlada u sljedećem razdoblju na prijedlog resornog ministra imenovati ovlaštene osobe za zastupanje kapitala tog preduzeća.

Također, trebale bi biti imenovane i osobe koje će biti uknjižene na sudu kao ovlašteni predstavnici preduzeća "Granit".

"Uprava koju će Vlada privremeno imenovati radit će na rješavanju problema u 'Granitu'. Vjerujemo da će svi problemi biti riješeni na zadovoljstvo radnika 'Granita', ali da će biti zaštićeni i interesi Vlade HNK-a u ovom preduzeću", kazao je Pavlović.

Predsjednik Štrajkačkog odbora "Granita" Vahid Šehić izjavio je za Fenu da je na sastanku vrlo jednostavno pronađeno rješenje problema u tom predzeću.

"Danas smo dogovorili da pokušamo sastaviti upravni odbor od pet članova te da imenujemo v. d. direktora kako bismo mogli pokrenuti proizvodnju u 'Granitu', što je i naš osnovni cilj. Sudovi neka rade svoj posao, a mi želimo započeti s radom", kazao je Šehić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: