{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Imovinu 'Granita' vratiti zakonskim vlasnicima"

F
27.1.2011. u 14:52
0
0
"Imovinu 'Granita' vratiti zakonskim vlasnicima"
0
"Imovinu 'Granita' vratiti zakonskim vlasnicima"
Foto: Arhiv
Savez samostalnih sindikata BiH (SSS) pozvao je Vladu Hercegovačko-neretvanskog kantona, s premijerom Srećkom Borasom na čelu , da započnu i privedu kraju proces preuzimanja firme "Granit" d.d. Jablanica, a sve u skladu sa činjenicom da se ovdje radi o kompaniji koja je u većinskom vlasništvu upravo te vlade.
Savez samostalnih sindikata BiH zajedno sa Samostalnim sindikatom građevinarstva i IGMBiH u otvorenom pismu podsjeća da već godinu dana traje agonija i borba radnika "Granita" d.d. Jablanica za njihova prava.

Poznato je, navodi Sindikat, da je pravomoćnom sudskom odlukom o raskidu kupoprodajnog ugovora, firma "Granit" d.d. Jablanica, zajedno s njenim kapitalom vraćena državi, tj. Vladi HNK-a. Sindikat je pozvao Pravobranilaštvo HNK-a da, u skladu sa zakonskim propisima, poduzme odgovarajuće mjere i zaštiti državnu imovinu.

Savez samostalnih sindikata BiH, zajedno sa Samostalnim sindikatom građevinarstva i IGM BiH, 25. januara uputio je dopis Vladi HNK-a u čijem se prilogu nalazio urnek dokumenata za zakonsko zakazivanje Skupštine dioničara.

"Željeli smo da, po ko zna koji put, pokažemo Vladi HNK-a da nam je jedini cilj da ova kompanija opstane i nastavi raditi i da smo im u tome spremni pomoći. Zakazivanje Skupštine dioničara treba biti prvi korak na putu vraćanja imovine "Granit" d.d. Jablanica zakonskim vlasnicima i preuzimanja upravljanja firmom od zakonitih upravljačkih struktura", navode Savez samostalnih sindikata BiH i Sindikat građevinarstva i IGMBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: