Pripreme za širenje
33

Uskoro rušenje starog terminala sarajevskog aerodroma, vrijednost radova 200.000 KM

Piše: I. P.
Stari terminal, lijevo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Stari terminal, lijevo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Rušenje Terminala A Međunarodnog aerodroma Sarajevo trebalo bi početi uskoro, a kompanije koje žele izvoditi opsežne radove pozvane su da se oglase povodom objavljenog tendera.

Naime, Međunarodni aerodrom Sarajevo objavio je tender kojim traži firmu za izvođenje radova na rušenju objekata Terminala A i poslovne zgrade aerodroma.

Riječ je o starom terminalu aerodroma koji se odavno ne koristi za originalnu namjenu i nalazi se pored velikog Terminala B čije je proširenje planirano na prostoru sadašnjeg Terminala A.

Radovi će se sastojati od priprema gradilišta, rušenja zgrade, odvoza zemlje i demontaže objekata. Procijenjena vrijednost radova je 200.000 konvertibilnih maraka, a rok za dostavu ponuda je 14. juni 2017.

Podsjećamo, Međunarodni aerodrom Sarajevo je u periodu obnove i proširenja. Pored aktuelne obnove parking platforme za letjelice, aerodrom planira i proširenje piste. Također, zbog povećanja saobraćaja i broja putnika, odlučeno je da će Terminal B biti proširen prema sjeverozapadu za dodatnih 9.000 kvadratnih metara.