{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


UIO: Više prihoda za FBiH

F
4.8.2012. u 11:57
0
7
UIO: Više prihoda za FBiH
0
UIO: Više prihoda za FBiH
Zgrada UIO-a
Upravni odbor Uprave za indirektno oprezivanje BiH (UIO) morat će donijeti odluku o privremenom poravnanju prihoda od indirektnih poreza za 2012. godinu i to u korist Federacije BiH, jer je došlo do blagog pada krajnje potrošnje u Republici Srpskoj u toku ove godine.
"Činjenica je da se s istim privremenim koeficijentima raspodjele ušlo već u treći kvartal 2012. godine, iako su prema podacima o krajnjoj potrošnji iz UIO koeficijenti trebali biti različiti u prvom, drugom i trećem kvartalu ove godine. To znači da će biti potrebe za prvim privremenim poravnanjem za 2012. godinu i to u korist Federacije BiH, zato što je doslo do blagog pada krajnje potrošnje u Republici Srpskoj u toku ove godine", rekao je za Fenu portparol UIOBIH Ratko Kovačević.

Međutim, o kojem je iznosu riječ, u ovom trenutku znaju samo članovi Upravnog odbora UIO.

Kovačević je podsjetio da, prema Pravilniku o izračunu koeficijenta doznačavanja prihoda od indirektnih poreza predviđeno je da se na dan 31. jula 2012. godine u 12 sati iz sitema UIO izvuku podaci o krajnjoj potrošnji, koji predstavljaju osnov za izračun koeficijenata za prvo privremeno poravnanje u 2012. godini.

U skladu s pomenutim Pravilnikom UIO je u izvukla podatke i dostavila ih Upravnom odboru UIO.

Nadležno Odjeljenje za makroekonomsku analizu pri Upravnom odboru na osnovu podataka koje je dostavila UIO vrši obračun koeficijenata doznačavanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: