{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


UIO: Više prihoda za FBiH

F
4.8.2012. u 11:57
0
7
UIO: Više prihoda za FBiH
0
UIO: Više prihoda za FBiH
Zgrada UIO-a
Upravni odbor Uprave za indirektno oprezivanje BiH (UIO) morat će donijeti odluku o privremenom poravnanju prihoda od indirektnih poreza za 2012. godinu i to u korist Federacije BiH, jer je došlo do blagog pada krajnje potrošnje u Republici Srpskoj u toku ove godine.
"Činjenica je da se s istim privremenim koeficijentima raspodjele ušlo već u treći kvartal 2012. godine, iako su prema podacima o krajnjoj potrošnji iz UIO koeficijenti trebali biti različiti u prvom, drugom i trećem kvartalu ove godine. To znači da će biti potrebe za prvim privremenim poravnanjem za 2012. godinu i to u korist Federacije BiH, zato što je doslo do blagog pada krajnje potrošnje u Republici Srpskoj u toku ove godine", rekao je za Fenu portparol UIOBIH Ratko Kovačević.

Međutim, o kojem je iznosu riječ, u ovom trenutku znaju samo članovi Upravnog odbora UIO.

Kovačević je podsjetio da, prema Pravilniku o izračunu koeficijenta doznačavanja prihoda od indirektnih poreza predviđeno je da se na dan 31. jula 2012. godine u 12 sati iz sitema UIO izvuku podaci o krajnjoj potrošnji, koji predstavljaju osnov za izračun koeficijenata za prvo privremeno poravnanje u 2012. godini.

U skladu s pomenutim Pravilnikom UIO je u izvukla podatke i dostavila ih Upravnom odboru UIO.

Nadležno Odjeljenje za makroekonomsku analizu pri Upravnom odboru na osnovu podataka koje je dostavila UIO vrši obračun koeficijenata doznačavanja.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: