Komentari (89)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prelijepo.. svaka cast... inace odgajamo smizle.. nek nasa djeca znaju svasta raditi...
Koliko placaju te "ne-smizle"? Onako... po satu? Ovo je iskoristavanje maloljetne radne snage + krsenje zakona. Pocevsi od onog gdje je zakonom zabranjeno uposljavanje mladjih od 15 godina (clan 20, stav 1), pa preko nepostojeceg ugovora o radu... pa sve do cinjenice da je to jedan kroz jedan - RAD NA CRNO. Da ne moze crnje. Ovo granici s robovlasnistvom. Sasvim sigurno je izrabljivanje djece. Vuka Karadzica je otac iz manastira odveo kuci jer "ga nije poslao u skolu da cuva stoku".
@dundjerbob Tamo nekad... krajem 1700-tih. Nepismen feudalni seljak je bio pametniji od budala koje u 21. vijeku vlastitu djecu daju vjerskoj skoli kako bi ta nazovi skola "značajan izvor prihoda" gradila preko ledja njihove djece. Ovo ne da ne smijes sa djecom - ne smije se zatvorenicima nametati rad bez dobrovoljnog pristanka. Posebno rad u polju koji spada pod TESKI RAD. Srednji vijek. Eto gdje smo mentalno. Srednji vijek.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Dobar projekat samo da je došao od "Save the children" bio bi dobar, ali pošto su to osmislile hodže, ne može da valja. :) Mislim da i Visočka medresa ima slične projekte. Aferim cure i momci.
Da je dosao od "Save the children" bio bi skandal o kom bi se filmovi snimali i knjige pisale. Ovako je samo jos jedna Gluha Bukovica.
Nisu prasad?
stara vijest ko grcka
Svaka cast
Svaka čast, vi ste primjer da u Bosni ima posla i da se može živjeti od svog rada,za razliku od onih sto ispunjaju kladionice i po ulici penzije traže !! Na pamet im ne pada da kao vi rade, samo kukaju!!!
Svaka cast
svaka cast 👍👍
Od fizičke aktivnosti niko nije nastradao , naprotiv. Isto kao teretana.
Respect.
bogami,orahe treba dočekati da počnu rađati.
bogami,orahe treba dočekati da počnu rađati.
Malo vise potencirati ovakve price i primjere, sirom BiH
Ugodno sa korisnim.Ja bih ovo uveo u sve srednje skole.Vise bi se mozak u pozitivnom razvijao a manje bi bili na klikanju
Maloljetnici kopaju, medrese stice znacajne prihode. Masala. Pravo srednjevjekovno uredjenje.
Ako bi ko usvojio koje novorođenče neka se obrati u cazinsku medresu, manje se plode u gradu nego ovi srednjoškolci na brdu.
Prijepodne bave se zemljoradnjom Poslijepodne obuka za terorizam
Hahahahahahahaha Jarane moj BejHa muslimani su prepoznati kao Islamski Teroristi