|

U Vitezu održan prvi Business cafe u Bosni i Hercegovini

U Vitezu održan prvi Business cafe u Bosni i Hercegovini
0
Klix.ba
18.9.2012. u 16:06
0
komentara
0

dijeljenja
1/9
2/9
3/9
4/9
5/9
6/9
7/9
8/9
9/9
U ponedjeljak je u Vitezu je održan prvi Business cafe u Bosni i Hercegovini. Prije samog početka ovog događaja, prvijenca u BiH, visoki uzvanici obišli su proizvodne pogone poduzeća Economic i FIS Vitez.
Kako je uobičajeno, Businss cafei imaju za cilj razmjenu ideja, znanja, iskustava, ali i umrežavanje svih zainteresiranih strana, poduzetnika i drugih osoba iz javnog života.

Tema ovog poslovnog skupa bila je "Bilateralni gospodarski odnosi Bosne i Hercegovine i Hrvatske u svjetlu ulaska Hrvatske u Europsku uniju".

Nakon pozdravnog govora predsjednika organizacijskog odbora, Franje Rajkovića i predsjednika Vlade ZDK, Fikreta Plevljaka uslijedila su uvodna izlaganja. Uvodničari na prvom Business cafeu su bili Vjekoslav Bevanda, predsjedatelj Vijeća ministara BiH i Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta Republike Hrvatske, a događajem je moderirao Tonči Staničić, ambasador RH u BiH.

U skladu s glavnom temom prvog Business cafea u Bosni i Hercegovini, nekoliko učesnika obje zemlje prezentiralo je aktualne teme:

Bruno Bojić, Vanjskotrgovinska komora BiH: "Vanjskotrgovinska razmjena BiH i Hrvatske i pozitivni i negativni efekti i implikacije na gospodarstvo BiH i Hrvatske u kontekstu ulaska Hrvatske u Europsku uniju“

Denis Čajo, Državni ured za trgovinsku politiku RH: "Mogućnosti i izazovi u trgovinskim odnosima RH i BIH nakon ulaska RH u EU – hrvatski pogled“

Ljerka Marić, Direkcija za ekonomsko planiranje BiH:, "Utjecaj ulaska Republike Hrvatske na ekonomske pokazatelje BiH u sljedeće tri godine"

Mr.sc. Daria Krstičević, Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske: "Zakon o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske – gospodarski aspekti suradnje"

Jelica Grujić, Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH: "Nove šanse i izazovi u privlačenju investitora iz Republike Hrvatske"

Jago Lasić, Gospodarska komora FBiH: "Promjene u režimu uvoza nakon ulaska Republike Hrvatske u EU"

Dijana Bezjak, Uprava za programe EU, programe bilateralne pomoći i projekte drugih međunarodnih institucija – Ministarstvo poduzetništva i obrta RH: "IPA prekogranična suradnja Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine"

Dragan Milović, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH: "Posljedice ulaska RH u EU - Industrijski proizvodi u BiH"

Ivana Posavec Krivec, Općina Križ, Republika Hrvatska: "Uloga poduzetničkih inkubatora u razvoju poduzetničkih zona i crossborder gospodarske suradnje"

Josip Mišković, Općina Popovača, RH: "Predstavljanje gospodarsko proizvodne zone Mišićka"

Vlado Alilović, Općina Vitez, BiH: "Predstavljanje poslovne zone PC-96 Vitez"

Na prvom Business cafeu prisustvovali su eminentni privrednici iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine kao i drugi predstavnici mnogobrojnih institucija zakonodavne i izvršne vlasti.

Podršku ovom projektu su dale i brojne institucije iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine među kojima se ističu Ministarstvo poduzetništva i obrta RH, Državni ured za trgovinsku politiku RH, Hrvatska gospodarska komora, Vijeće ministara BiH, Vanjskotrgovinska komora BiH, FIPA, Direkcija za ekonomska planiranja BiH, Gospodarska komora FBiH i Privredna komora RS.

Generalni sponzor prvog Business cafea je UniCredit d.d. Bosna i Hercegovina, a sponzori Vlada KSB, Vlada ZDK, Općina Vitez i Hotel Central Vitez. Udruga trgovaca BiH, Inter 96 tržišne komunikacije i Veleposlanstvo RH u BiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.