biznis
0

Prvi Business cafe u Bosni i Hercegovini 17. septembra

Klix.ba
U ponedjeljak, 17. septembra s početkom u 14 sati, u kongresnoj dvorani hotela Central u Vitezu bit će održan prvi Business cafe u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa zemljom partnerom, Republikom Hrvatskom, a u organizaciji Udruženaj trgovaca BiH, Inter 96 tržišnih komunikacija i Ambasade Republike Hrvatske u BiH.

Tema ovog, za Bosnu i Hercegovinu i Republiku Hrvatsku značajnog ekonomskog događaja bit će "Bilateralni ekonomski odnosi Bosne i Hercegovine i Hrvatske u svjetlu ulaska Hrvatske u Evropsku uniju".

Uvodničari na prvom Business cafeu bit će Vjekoslav Bevanda, predsjedavajući Vijeća ministara BiH i Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta Republike Hrvatske.

U prisustvu mnogobrojnih poduzetnika bit će prezentirane aktuelne teme koje se tiču bilateralnih odnosa Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine u svjetlu ulaska Hrvatske u Evropsku uniju. Također, bit će prezentirani Poslovni centar 96 Vitez i Gospodarsko proizvodna zona Mišićka iz Popovače, Republika Hrvatska.

Podršku ovom projektu su dale i brojne institucije iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine: Ministarstvo poduzetništva i obrta RH, Državni ured za trgovinsku politiku RH, Hrvatska gospodarska komora, Vijeće ministara BiH, Vanjskotrgovinska komora BiH, FIPA, Direkcija za ekonomska planiranja BiH, Privredna komora FBiH i Privredna komora RS.

Generalni sponzor prvog Business cafea je UniCredit d.d. Bosna i Hercegovina, a sponzori Vlada KSB, Vlada ZDK, Općina Vitez i Hotel Central Vitez.