{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Srednjoj i Istočnoj Evropi rast dionioca nekretnina

S
6.10.2011. u 13:54
0
0
U Srednjoj i Istočnoj Evropi rast dionioca nekretnina
0
U Srednjoj i Istočnoj Evropi rast dionioca nekretnina
Foto: AFP
Analitičari Erste banke procjenjuju da će do kraja godine dionice na tržištu nekretnina u Srednjoj i Istočnoj Evropi imati rast od 15 posto, a do kraja sljedeće godine od čak 25 posto, te da je sada dobro vrijeme za otkup dionica umjesto direktnog ulaganja u imovinu.
Prema njihovim procjenama, profitabilnost će i dalje ostati dosta niska. Stopa povrata na uloženi vlastiti kapital u 2012. godini u Srednjoj i Istočnoj Evropi iznosit će četiri posto, procjenjuju analitičari.

I pored toga što su se najamnine oporavile od krize, analitičari smatraju da se i dalje moraju smanjivati operativni troškovi na tržištu nekretnina jer profiti još neko vrijeme neće dostići nivo kakav su imali prije ekonomske krize.

Prema analitičarima, obim investicija u drugom kvartalu ove godine pao je za 12 posto, odnosno iznosio je 25 milijardi eura, a na godišnjem nivou pao je čak tri posto.

Većina investicionog prometa i dalje je bila usmjerena na tržišta u Poljskoj i Rusiji, koja čine više od 70 posto svih investicionih ulaganjau Srednjoj i Istočnoj Evropi.

Analitičari Erste banke procjenjuju da će dionice na tržištu nekretnina imati uzlazni potencijal od 15 posto do kraja godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: