{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U RS-u izmjena 10 zakona za reformu poslovanja

F
15.5.2013. u 17:00
0
0
U RS-u izmjena 10 zakona za reformu poslovanja
0
U RS-u izmjena 10 zakona za reformu poslovanja
Vlada RS (Foto: SRNA)
Vlada Republike Srpske utvrdila je set zakona koji predstavljaju zakonodavnu pretpostavku realizacije reforme registracije poslovanja, a za koju će biti neophodna izmjena čak 10 zakona.
Jedan dio zakona koji dotiče reformu je planiran za izmjenu i u drugim segmetima koje uređuju, te su upućeni u proceduri prethodno (kao što je Zakon o privrednim društvima i Zakon o poreskom postupku), kao i Nacrt zakon o izmjenama i dopunama Zakona o sudskim taksama.

Također, u skorije vrijeme očekuje se da Vlada usvoji Prijedlog uredbe o izmjenama Uredbe o određivanju nagrada i naknadama i nagradama notara koja će biti usklađena sa novim zakonskim rješenjima, saopćeno je nakon sjednice.

Ministri su utvrdili i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršnom postupku; Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o grobljima i pogrebnoj djelatnosti; Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o privatizaciji državnih stanova; Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o privatizaciji poslovnih zgrada, prostorija i garaža.

Prihvaćena je i Informacija o stanju u zadrugarstvu i zadužila Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da redovno podnosi izvještaj Vladi o realizaciji Programa razvoja poljoprivrednog zadrugarstva u RS 2011-2016.godina.

Entitetska vlada prihvatila je i Informaciju o aktivnostima na izgradnji mosta na rijeci Savi kod Gradiške sa uporednim podacima za izgradnju mosta Svilaj na Koridoru Vc.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: