{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U porastu dobit i obim proizvodnje u fabrici u Srebrenici

S
11.4.2012. u 13:35
0
1
U porastu dobit i obim proizvodnje u fabrici u Srebrenici
0
U porastu dobit i obim proizvodnje u fabrici u Srebrenici
Fabrika za pocinčavanje (Foto: SRNA)
Fabrika za pocinčavanje iz Potočara kod Srebrenice sa ostvarenom dobiti od 1,3 miliona KM u 2011. godini jedna je od uspješnijih firmi u Republici Srpskoj i već nekoliko godina bilježi dobre poslovne rezultate.
Direktor ove firme Neđo Trninić rekao je Srni da je prošle godine zabilježen rast fizičkog obima proizvodnje za 16 posto, prihoda za 31 posto, plata za 100 posto, dok je broj stalno zaposlenih povećan za 10 posto i sada je u radnom odnosu 63 radnika.

Trninić je rekao da je u prošloj godini pocinčano 6.272 tone raznih metalnih elemenata i konstrukcija, što je za 867 tona više nego u 2010. godini.

Prema riječima Trninića, mjesečno se u prosjeku pocinčaju 522 tone metalnih konstrukcija što je fabrici omogućilo ukupan prihod od 7,3 miliona KM i dobit 1,3 miliona, što je za 800.000 KM više nego na kraju prethodne godine.

Radnici su na kraju prošle godine kao nagradu za dobar rad i uspješno poslovanje dobili trinaestu platu što je već postala praksa u ovoj firmi u proteklih nekoliko godina.

Osim prijema radnika u stalni radni odnos u toku ove godine, Fabrika planira da angažuje još nekoliko radnika za rad na određeno vrijeme u periodu kad ima najviše narudžbi i ugovorenih poslova.

Prosječna neto plata u ovom preduzeću iznosi 880 KM i redovno se isplaćuje uz uplatu svih zakonskih obaveza.

Fabrika za pocinčavanje je primjer uspješne privatizacije, jer je nakon 11 godina prekida rada proizvodnja oživila i već devet godina se uspješno i bez prekida odvija, a poslovanje se iz godine u godinu poboljšava.

Po izboru Privredne komore Republike Srpske ova fabrika je u posljednjih pet godina tri puta svrstavana među tri najbolja proizvodna preduzeća u Republici Srpskoj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: