{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Fabrika za pocinčavanje iz Potočara bilježi odlične poslovne rezultate

F
11.4.2012. u 17:01
0
1
Fabrika za pocinčavanje iz Potočara bilježi odlične poslovne rezultate
0
Fabrika za pocinčavanje iz Potočara bilježi odlične poslovne rezultate
Srebrenica
S ostvarenom dobiti od 1,3 miliona KM, Fabrika za pocinčavanje Srebrenica iz Potočara u 2011. jedna je od uspješnijih firmi u Republici Srpskoj.
"U 2011. zabilježen je porast fizičkog obima proizvodnje za 16 posto, ukupan prihod je povećan za 31, troškovi za 21, plate za 10 posto, a broj stalno zaposlenih porastao je za 10 i sada su u radnom odnosu 63 radnika“, izjavio je direktor ove firme Neđo Trninić.

Na kraju prošle godine kao nagradu za dobar rad i uspješno poslovanje radnici su dobili 13. plaću što je već postala praksa u ovoj firmi u posljednjih nekoliko godina.

Osim prijema radnika u stalni radni odnos u toku godine ova fabrika angažuje još nekoliko radnika za rad na određeno vrijeme u periodu kad ima najviše narudžbi i ugovorenih poslova.

Prosječna netoplaća u ovom preduzeću iznosi 880 KM i redovno se isplaćuje uz uplatu svih zakonskih obaveza.

Trninić je rekao da je u prošloj godini pocinčano 6.272 tone raznih metalnih elemenata i konstrukcija ili za 867 tona više nego u 2010.godini, da se u prosjeku mjesečno pocinčava 522 tone metalnih konstrukcija što je fabrici omogućilo ukupan prihod od 7,3 miliona KM i dobit 1,3 miliona ili za 800.000 KM veću nego na kraju prethodne godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: