biznis
0

Uskoro novi pogon u bivšoj "Vezionici" u Srebrenici

SRNA
Srebrenica
Srebrenica
Grupa radnika, uz angažovanje mehanizacije, ovih dana intenzivno radi na uređenju kruga i sanaciji objekta bivše "Vezionice" u Srebrenici gdje treba da bude pokrenuta proizvodnja pletenja aluminijsko-plastičnih stolova i stolica.

Firma "Ratan" iz Brčkog zakupila je objekat i u radni odnos primila nekoliko radnika, koji osim sanacije, istovaraju i skladište opremu i materijal za proizvodnju koji već stižu u buduću fabriku.

"Sanacija objekata biće završena za nekoliko dana i počeće instalisanje opreme, jer je već priključena struja. Još ne znamo kada će tačno proizvodnja početi i koliko će radnika biti primljeno u radni odnos, ali obuka zainteresovanih za rad u ovoj fabrici počeće za nekoliko dana", izjavio je Srni savjetnik načelnika opštine za ekonomsko-razvojna pitanja Hakija Meholjić.

 On je istakao da će u ovoj firmi posao  dobiti veći broj radnika, odnosno kooperanata. Meholjič je objasnio da poslodavac ima obezbijeđeno tržište za plasman proizvoda, što ga je opredijelilo da proširi proizvodnju i otvori pogon u Srebrenici.

"Ova kompanija planira uskoro pokrenuti i novi proizvodni program proizvodnje raznih pvc profila što će omogućiti otvaranje još jednog broja radnih mjesta", zaključio je Meholjić, napomenuvši da se u radni odnos primaju i Srbi i Bošnjaci i ostali koji žive u Srebrenici.