{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Investitori planiraju otvaranje proizvodnih pogona u Srebrenici

S
12.4.2012. u 11:48
0
3
Investitori planiraju otvaranje proizvodnih pogona u Srebrenici
0
Investitori planiraju otvaranje proizvodnih pogona u Srebrenici
Srebrenica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nekoliko firmi planira izgradnju i otvaranje proizvodnih pogona na području opštine Srebrenica u kojima bi trebalo da bude zaposleno više od 100 radnika, rekla je Srni načelnica opštinskog odjeljenja za privredu Vesna Kočević.
Ona kaže da je postignut dogovor o uslovima pod kojima se firmi DO GHP daje na korištenje hala Komunalnog preduzeća u Srebrenici u kojoj će biti organizovana proizvodnja ekoloških ograda od pruća lijeske i vrbe.

Prema njenim riječima, firma DO GHP planira da zaposli 10 radnika u proizvodnji ograda i potpiše kooperantske ugovore sa još oko 40 porodica koje bi pripremale ljeskovo pruće za proizvodnju ekoloških ograda.

Kočevićeva je rekla da kompanija "Luksor" iz Turbeta kod Travnika traži u zakup zemljište na srebreničkom području za izgradnju pogona za izradu dijelova namještaja za inostrano tržište.

"U prvoj fazi ovaj kompanija, koja ima obezbijeđen izvoz, zaposlila bi oko 100 radnika i taj broj će se sa daljim razvojem povećavati", precizirala je Kočević.

Ona je navela da je firma "Ratan" iz Brčkog već zakupila i uređuje prostor bivše "Vezionice" u Srebrenici, gdje planira da organizuje proizvodnju profila na bazi smjese plastike, drveta i aluminijuma.

Kočević kaže da je dio opreme već stigao i da se priprema njeno instaliranje, kao i početak probne proizvodnje.

Kompanija "Ratan" već je pokrenula proizvodnju aluminijsko-plastičnih stolova i stolica u šta je uključeno nekoliko desetina kooperanata, a u radni odnos je primila desetak osoba.

Kočevićeva ističe da je cilj opštine da privuče investitore, ponudi povoljne uslove za ulaganja i obezbijedi nepovratna i kreditna sredstava od Investiciono-razvojne banke Federacije BiH kako bi se otvorio što veći broj radnih mjesta, te kasnije povećali budžetski prihodi opštine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: