{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Investitori planiraju otvaranje proizvodnih pogona u Srebrenici

S
12.4.2012. u 11:48
0
3
Investitori planiraju otvaranje proizvodnih pogona u Srebrenici
0
Investitori planiraju otvaranje proizvodnih pogona u Srebrenici
Srebrenica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nekoliko firmi planira izgradnju i otvaranje proizvodnih pogona na području opštine Srebrenica u kojima bi trebalo da bude zaposleno više od 100 radnika, rekla je Srni načelnica opštinskog odjeljenja za privredu Vesna Kočević.
Ona kaže da je postignut dogovor o uslovima pod kojima se firmi DO GHP daje na korištenje hala Komunalnog preduzeća u Srebrenici u kojoj će biti organizovana proizvodnja ekoloških ograda od pruća lijeske i vrbe.

Prema njenim riječima, firma DO GHP planira da zaposli 10 radnika u proizvodnji ograda i potpiše kooperantske ugovore sa još oko 40 porodica koje bi pripremale ljeskovo pruće za proizvodnju ekoloških ograda.

Kočevićeva je rekla da kompanija "Luksor" iz Turbeta kod Travnika traži u zakup zemljište na srebreničkom području za izgradnju pogona za izradu dijelova namještaja za inostrano tržište.

"U prvoj fazi ovaj kompanija, koja ima obezbijeđen izvoz, zaposlila bi oko 100 radnika i taj broj će se sa daljim razvojem povećavati", precizirala je Kočević.

Ona je navela da je firma "Ratan" iz Brčkog već zakupila i uređuje prostor bivše "Vezionice" u Srebrenici, gdje planira da organizuje proizvodnju profila na bazi smjese plastike, drveta i aluminijuma.

Kočević kaže da je dio opreme već stigao i da se priprema njeno instaliranje, kao i početak probne proizvodnje.

Kompanija "Ratan" već je pokrenula proizvodnju aluminijsko-plastičnih stolova i stolica u šta je uključeno nekoliko desetina kooperanata, a u radni odnos je primila desetak osoba.

Kočevićeva ističe da je cilj opštine da privuče investitore, ponudi povoljne uslove za ulaganja i obezbijedi nepovratna i kreditna sredstava od Investiciono-razvojne banke Federacije BiH kako bi se otvorio što veći broj radnih mjesta, te kasnije povećali budžetski prihodi opštine.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: