Komentari (117)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
E ovo je vjest.🤗
vijest
HERCEGOVINAAAAAAAA KALIFORNIJAAAAAAAA
Kako volim ove strucnjake sto komentarisu avion. Razmislja li i iko od vas pajsera kako ce sletiti Airbus ili Boeing na pistu u Mostaru? Ima li dovoljno duzine, kakvo je stanje, ima li potrebnu signalizaciju? Dash 8 se koristi u svijetu gdje su losi uslovi na aerodromima, i pristojan je avion za te svrhe, i ovo je sasvim logican i razuman potez, a obzirom da se jos uvijek ne zna da li je isplativa linija, nije niko lud da baca pare i salje mlazni avion na nepoznat teren.
Problem nije duzina piste, slijetali su u Mostar ogromni vojni zrakoplovi, tipa boeing 747 itd. Radi se vjerojatno o pocetnoj procjeni broja putnika i politici Eurowingsa. Navodno su ovi avioni popunjeni i isplativije im je 2 put tjedno s njima letit nego jednom s polupraznim avionom veceg kapaciteta.
@mrAdil Eto ga, a ovaj isti gospodin ce sutra u drugom komentaru kukat kako on zeli gradjansku BiH i kako tamo neki ektremisti ne dopustaju da se napravi.
PRIKAŽI ODGOVORE (12)
joj, vidi Him glOva
trebinjski, a bogumi i bihacki aJerodromi na Haparatima, pajel..
bravo udju u nista
Ovakav događaj bi bila vijest još jedino možda u Južnom Sudanu.
Uvedite vozove. Spojite se sa svijetom vozovima jer vecina putnika putuje vozovima . Azija izgradila hiljade kilometara ,m samo kina 20,000 km super brze pruge 250kms i vise , a u nas nema ni one do 160 . pa onda do 250 sanjamo, pa tek ta superbrze 250kms. MI smo 19 vijek. a i evropa nije puno bolja al makar imaju te do 250 ponegdje . vecina je do 160 sto je iz sredine 20 vijeka i zastarjelo.
najgori avion poslali . Zar i oni imaju ove properase jos ?
Ma pokakim im se na avion i na njihovu liniju! Platio sam jos u februaru dvije povratne karte za let ove sedmice (Mo-Stu-Mo) i skoro cijelo vrijeme na dnevnoj bazi me prepadali sa promjenama leta (u jutro leti avion, onda u podne, pa popodne itd.), da bi mi prije dvije sedmice bez ikakvih daljnih objasnjenja, izvinjenja ili nekih povlastica let bio anuliran a ja bio primoran voziti autom. Haman nisu lopovi napunili avion! Nikad vise ja sa vama majcini sinovi!
Za sada, Mostar je povezan sa Hrvatskom i Njemackom... A pregovara se i o Turskoj
Ja sam na ovom Avionu polago,dok me nije pribacilo na Airbus 380
ja aviona i govana... propeler-prdekavac... trese ko lud... daj normalan avion
Pametno zboriš Anđo.
Avion sa propelerima sletio u Mostar i to je važno za razvoj Hercegovine.....ma prestanite šupljirati...
Pametno zboriš Anđeo!
Drugi klip koji nedostaje na komentaru: https://www.youtube.com/watch?v=GKBI_bVFSfs&feature=youtu.be
Zanimljivo, zrakoplovno-sigurnosnog aspekta.Tuzlanski (WizzAir A320) vs. mostarski aerodrom (Eurowings Dash Q400). Na video klipovima zabilježen crosswind landing oba tipa aviona, komparacije radi: https://www.youtube.com/watch?v=0gx3BrUenFI Uz napomenu da Tuzla ima malo vjetrovitih jesenjih i zimskih dana čemu svjedoči smog tokom pomenutih perioda. Crosswind slijetanje sa Q400 po mostarskoj buri ? Dobro bih razmislio.