Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
svi kolektivno treba sa se sagnemo i popusimo ga Musku...covjek evo od trece-cetvrte firme pravi multionacionalog giganta, a mi nismo ni za piljaru u Rajlovcu sposobni
@sstefano Samo se sagni i popusti mu ga u ime svih nas
@sstefano potpisujem ..covjek je masinka ..cast bi mu bilo poflautati
Tesla je vec napravio Gygafactory u Nevadi (Reno), zatim Kini (Sangaju) a uskoro bi trebao poceti sa gradnjom u Berlinu. USA je nekad imala Ford, GM, Chrysler vodece kompanije u svjetskoj auto industriji a izgleda Tesla ce ih zamjeniti kao #1. Nema sale sa Teslom, u korak sa tehnologijom.
@BiH sport ma musk je babo kad su mu se svi smijali i govorili da je budala , brat je guro glavom kroz zid sve riskiro , e sad nek mu ga svi djuture popuse
Niste stigli saznati da je juce akcija pala 17%. Tesla je jedan veliki balon koji uskoro puca. Ne moze jedan proizvodjac koji izbacije cca 350 000 auta godisnje biti vrijedniji od nekog drogog proizvodjaca koji proda 11 miliona jedica za isti period.
Pumpanje...
Hedge funds su cudo. Napumpaju cijene dionicama i navuku konzumente u igru. Onda veliki igraci povuku svoju lovu i pokupe dobit. Balon ispuse i onda nastane mamurluk. Tipicna piramida. Btw, Tesla se prodaje 99% u Norbesko i Holandiji zbog velikih drzavnih subvencija. Ostalo trziste 1%.
@GoriKufer Nijemci nisu jos ozbiljno ušli u trku da tim električnim avtomobilima.. Tesla nije nista extra.. jednstavno trenutno nema prave konkurencije.. npr Golf 7 .. električni 20000 EUR.. 33 kWh baterija..sada postoji vec mogucnost golf7 sa 53 kWh baterijom.. za jednim punjenjem ljeto cca 500 km..zimi pa oko 250 km.
Prije jedno 10 godina sam kupio $100 Teslinih dionica kad niko nije ni cuo za kompaniju, cisto iz zahebancije. Zaradio skoro $5000. Danas se sutam sto nisam istresao barem $1000.
a danas pale za 17%!!!
@Nerealni Culi Ameri da je izaslo na klixu pa se usrali i poceli prodavat dionice....
Preslikana situacija sa bitcoinom, još malo pa će nizbrdo.
Zapravo, već je palo na 760 🤣
Imbecilis klixa tvrdili sve suprotno. Kako Tesla propada.
Kakve kosristi Nikola Tesla ima od toga ...