Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sad će nam dati povoljne kredite da nas još zaduže. poslje toga dolazi naplata u vidu uzimanja prirodnih bogatstava rijeka, šuma, ruda i slično.
SB trlja ruke. Ovo je postalo ozbiljno reketarenje.
@el-weedo Bravo Vedo,YU bila dužna 12 milijardi USD,i nisu joj htjeli više davati kredite? Zemlje Ex-Yu zadužene 150 milijardi i još im davaju kredite ZAŠTO ? Pa zato što od YU nebi mogli ništa oteti,a ovako razbili zemlju na male državice kojima ce oteti sve.Zato se pravi Harmonizacija ,sve što ne bude privatno ide na prodaju
Haha ko fol zabrinuti a zapravo im je glavni proizvod dug, mehanizam je napravljen da se nikad ne moze dug citav otplatiti i tako je u svim zemljama svijeta, sto smo vise zaduzeni to smo pod sve vecom njihovom bankarskom kontrolom
BiH nema potrebu da se zadužuje jer je održiva s PDV-om od 15% a on je 17% plus su uvedene akcize na gorivo. Djecu treba osloboditi plaćanja PDV-a na IT opremu i internet kao i na knjige.
SAD,Japan,Velika Britanija,Njemacka,Nizozemska,Irska,jedne od najzaduženijih zemalja,sve propale🤣🤣🤣
Jugoslavija je de facto bankrotirala 1982. godine, kada je međunarodnim kreditorima priznala da više ne može vraćati svoje dugove.
kad imamo politicare koji sve sebi grabe boli njih neka stvar i za ekonomiju i za privredu i za narod jebes sve to daj meni samo da ja imam boli me neka stvar za sve ostalo tako nasi govnari razmisljaju
NAMA JE SVEJEDNO BILA KORONA ILI NEBILA NASI SE ZADUZUJU SVAKAKO.
na kraju niko nista nece raditi. samo ce se uzimati krediti
@fbUser1590942149 Tako se već i radi i razmišlja,nek traje dok traje.To što smo već i unuke zadužili našu bagru na vlasti ne interesuje jer imaju nas glasaće koji slićno razmišljamo,daj ti meni a poslije mene potop.Prije par dana slušam nekog ekonomistu koji prića o korona2 zakonu i pominje ogromne cifre novca koji imamo a ne sjeti se reći da je to novi mmf kredit.
Pa klošari jedni zadužuje se čitav svijet, eto se EU zadužila za 750 milijardi Eura pa to je ok ili šta? Kako sve loše na svijetu znate nama adresirat...Glupi smo samo što ne napravimo balkansku uniju zatvorimo granice i kopnene, morske i vazdušne pa bi onda vidili kako bi razgovarali i bez plina i bez NATO baza i bez izvoza proizvoda lošije kvalitete itd.
U BiH padaju prihodi nema ko vračati zato se vi bojite .
Ravnotezu cemo uspostaviti odlaskom u zemlje EU gdje cemo biti posteno placeni za svoj rad, a ne hebani u zdrav mozak od strane polupismenih bh tajkuna. U EU nas nece voditi mafijaske organizacije koje sebe nazivaju politickim strankama i moci cemo normalno zivjeti! A oni koji ostanu ce imati plate koje njihov rad zavredjuje. Eto, to je ravnoteza.
Sad nam je jasno zasto su ovi kod nas pojacali testiranje nepouzdanim testovima i zasto je epidemija buknula.
Gotovi smo,zapad divlji je to...
To vam je i cilj, zajedno sa FEDOM stampate milijarde i milijarde novca bez pokrica, pa cete se pokazivati humani dijeliti drzavama kao humanitarnu pomoc