Komentari (66)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nista, pocet cemo sadit ananas i banane
Posadi masline ! Odmah dolazim !
Kad se klima promijeni mijenjam maline u masline! Svakako je nestasica maslinovog ulja :)
PRIKAŽI ODGOVORE (42)
Klima se od nastanka Zemlje mijenjala i oscilirala. U Sahari je prije 50.000 godina bilo tropskih šuma i nepreglednih livada a danas je to što jeste-pustinja. Bio je i potop, suše, požari. Od nastanka Zemlje do danas 5-8 masovnih izumiranja organizama itd, itd. Mi ne znamo ništa o prirodi i moguće je da se jednog dana isto što se desilo u Sahari desi i nama a banke neka manje ser...u i smanjuju kamate ako baš žele pomoći.
Matja to je tacno.. ali razlika je u tome sto ovaj put ljudi su uzrocnik... i sto nije u pitanju prirodni ciklus.. pitanje je kako ce se to odrazit na planetu i na zivot
@ Opasni Na žalost za to nema dokaza nego samo teorije i šupljačina. Mi živimo u poznom Kvartaru tj. zadnjem dijelu Holocena i ne znamo šta nas čeka jer novi period dolazi već promjenom magnetnog polja Zemlje.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Pa da sad ako je ikako moguce povjerujte u ove price Svjetske banke i zaduzite nas za koju milijardu kako bi nam razvili sistem zastite i prevencije od elementarnih nepogoda, pa da nam mogu oni u narednih 50 godina "diktirati klimu" :P
Gomila izrecenih lazi od s.banke,a klimatolozi pojma nemaju,ili se prave da neznaju..Suse ce biti a i jos gora klima kako godine budu prolazile,eto nauka ne moze predvidjeti a ja mogu,nisam naucnik niti expert ali razumijem sta zele i rade, okrivljujuci drugi faktor za klimatske promijene..
Sreca pa malo stanovnika ima, valjda se svi uspiju snaci negdje :))