{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Svečana večera u čast dobitnika Nobelove nagrade za mir Muhammada Yunusa

24.3.2015. u 09:17
103
3
Svečana večera u čast dobitnika Nobelove nagrade za mir Muhammada Yunusa
103
Svečana večera u čast dobitnika Nobelove nagrade za mir Muhammada Yunusa
Udruženje mikrokreditnih organizacija u Bosni i Hercegovini i BBI VIP Business klub organizirali su 22. marta u Sarajevu svečanu večeru u čast profesora Muhammada Yunusa, dobitnika Nobelove nagrade za mir 2006. godine i utemeljitelja koncepta društveno odgovornog poslovanja.
Večeri su prisustvovali predstavnici mikrokreditnih organizacija u Bosni i Hercegovini i i članovi BBI VIP Business kluba.

U pozdravnom govoru, koji je održao član Upravnog odbora Udruženja mikrokreditnih organizacija, Džavid Sejfović se zahvalio profesoru Yunusu što je svima u BiH ukazao veliku čast svojom posjetom našoj zemlji, koja je jedno od najrazvijenijih mikrokreditnih tržišta na svijetu.

Sejfović je istakao ulogu i značaj mikrokreditiranja u Bosni i Hercegovini, te naglasio da je mikrokreditni sektor u proteklih 18 godina omogućio da oko 950.000 lica, a uglavnom se radi o stanovništvu koje nema pristup komercijalnim izvorima kreditiranja, dobije kreditna sredstva kojima su pokretali ili jačali svoje mikro i male poslovne aktivnosti u poljoprivredi, trgovini, uslužnim djelatnostima i proizvodnji.

U periodu od 1996. do danas plasirano je više od 7 milijardi konvertibilnih maraka u oko 2,5 miliona pojedinačnih kreditnih aranžmana, čime je učinjeno mnogo na razvoju i potpori mikro i malom poduzetništvu, samozapošljavanju, otvaranju novih radnih mjesta, povećanju prihoda u domaćinstvima sa niskim primanjima i generalno u poboljšanju uslova života te ekonomskog i društvenog položaja korisnika kredita.

"Udruženje će u saradnji sa nadležnim institucijama i međunarodnim partnerima raditi na unapređenju zakonskog okvira koji će omogućiti dalji razvoj mikrokreditnog sektora", kazao je Sejfović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: