{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Svečana večera u čast dobitnika Nobelove nagrade za mir Muhammada Yunusa

24.3.2015. u 09:17
103
3
Svečana večera u čast dobitnika Nobelove nagrade za mir Muhammada Yunusa
103
Svečana večera u čast dobitnika Nobelove nagrade za mir Muhammada Yunusa
Udruženje mikrokreditnih organizacija u Bosni i Hercegovini i BBI VIP Business klub organizirali su 22. marta u Sarajevu svečanu večeru u čast profesora Muhammada Yunusa, dobitnika Nobelove nagrade za mir 2006. godine i utemeljitelja koncepta društveno odgovornog poslovanja.
Večeri su prisustvovali predstavnici mikrokreditnih organizacija u Bosni i Hercegovini i i članovi BBI VIP Business kluba.

U pozdravnom govoru, koji je održao član Upravnog odbora Udruženja mikrokreditnih organizacija, Džavid Sejfović se zahvalio profesoru Yunusu što je svima u BiH ukazao veliku čast svojom posjetom našoj zemlji, koja je jedno od najrazvijenijih mikrokreditnih tržišta na svijetu.

Sejfović je istakao ulogu i značaj mikrokreditiranja u Bosni i Hercegovini, te naglasio da je mikrokreditni sektor u proteklih 18 godina omogućio da oko 950.000 lica, a uglavnom se radi o stanovništvu koje nema pristup komercijalnim izvorima kreditiranja, dobije kreditna sredstva kojima su pokretali ili jačali svoje mikro i male poslovne aktivnosti u poljoprivredi, trgovini, uslužnim djelatnostima i proizvodnji.

U periodu od 1996. do danas plasirano je više od 7 milijardi konvertibilnih maraka u oko 2,5 miliona pojedinačnih kreditnih aranžmana, čime je učinjeno mnogo na razvoju i potpori mikro i malom poduzetništvu, samozapošljavanju, otvaranju novih radnih mjesta, povećanju prihoda u domaćinstvima sa niskim primanjima i generalno u poboljšanju uslova života te ekonomskog i društvenog položaja korisnika kredita.

"Udruženje će u saradnji sa nadležnim institucijama i međunarodnim partnerima raditi na unapređenju zakonskog okvira koji će omogućiti dalji razvoj mikrokreditnog sektora", kazao je Sejfović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Plašite li se da će se poskupljenje goriva odraziti na poskupljenje namirnica?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: