{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nobelovac Muhammad Yunus najavio dolazak u BiH

10.2.2015. u 10:35
52
46
Nobelovac Muhammad Yunus najavio dolazak u BiH
52
Nobelovac Muhammad Yunus najavio dolazak u BiH
Amer Bukvić i nobelovac Muhammad Yunus zajedno su primili nagrade ''Prince Abdulaziz bin Abdullah”
U organizaciji BBI banke Bosnu i Hercegovinu posjetit će ugledni nobelovac Muhammad Yunus kako bi ovdašnjoj javnosti predstavio svoja dostignuća u oblasti ekonomskih nauka.
Bangladeški bankar i ekonomist osnivač je Grameen banke i u svijetu je poznat po uvođenju i razvoju koncepta mikrokredita, odnosno davanju sitnih zajmova za poduzetnike koji su previše siromašni da bi se kvalificirali za tradicionalne banke.

Više puta respektabilni svjetski mediji i institucije proglašavala su Yunusa jednom od 25 najutjecajnijih osoba u svijetu. Nobelovac Muhammad Yunus je ličnost koja uživa podršku svjetskih lidera i sa Zapada i sa Istoka i koji je u svijetu prepoznatljiv kao borac protiv siromaštva, saopćeno je iz BBI banke.

Inače, Yunus je dobitnik mnogih prestižnih svjetskih nagrada na polju struke, za izuzetan društveni doprinos kao i mnogobrojnih drugih akademskih nagrada. Krajem prošle godine ugledni "The Centennial Fund" u čijem sastavu se nalaze stručnjaci iz najrazvijenijih zemalja svijeta dodijelo je Yunusu nagradu za životno djelo "Prince Abdulaziz bin Abdullah".

Zajedno sa Yunusom novčana nagrada "Prince Abdulaziz bin Abdullah" za liderstvo i poduzetništvo dodijeljena je i Ameru Bukviću direktoru BBI banke.

Dolazak istaknutog nobelovca u BiH dio je aktivnosti koje banka provodi u okviru društveno odgovornog poslovanja i BBI Projekta internacionalizacije i promocije Sarajeva i BiH.

U okviru ovog Projekta u ovoj godini bit će organizirane i različite aktivnosti na promoviranju poduzetništva i razvoja ekonomije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: