{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nobelovac Muhammad Yunus stigao u Sarajevo

21.3.2015. u 17:42
179
31
Nobelovac Muhammad Yunus stigao u Sarajevo
179
Nobelovac Muhammad Yunus stigao u Sarajevo
Nobelovac Muhammad Yunus i Abdul Aziz Al-Mutairi u BBI banci
U organizaciji BBI banke u Sarajevo je danas stigao nobelovac Muhammad Yunus, bankar i ekonomista u svijetu poznat kao utemeljitelj koncepta društveno odgovornog poslovanja.
Nobelovac će sutra 22. marta u 10.00 sati u hotelu Evropa potpisati Memoranduma o saradnji sa BBI bankom i Centennial fondom iz Saudijske Arabije.

Tim povodom u Sarajevo je stigao i Abdul Aziz Al-Mutairi, generalni direktor Centennial fonda.

Više puta respektabilni svjetski mediji i institucije proglašavala su Yunusa jednom od 25 najutjecajnijih osoba u svijetu. Nobelovac Muhammad Yunus je ličnost koja uživa podršku svjetskih lidera i sa Zapada i sa Istoka i koji je u svijetu prepoznatljiv kao borac protiv siromaštva. Profesor Yunus smatra da je društvo nepotrebno nametnulo siromaštvo ljudima te da je stvaranje svijeta bez siromaštva pitanje volje, saopćeno je iz BBI banke.

Yunus je dobitnik mnogih prestižnih svjetskih nagrada na polju struke, za izuzetan društveni doprinos i 26 počasnih doktorata. Krajem prošle godine ugledni Centennial fond u čijem sastavu se nalaze stručnjaci iz najrazvijenijih zemalja svijeta dodijelio je Yunusu nagradu za životno djelo "Prince Abdulaziz bin Abdullah".

Zajedno sa Yunusom novčana nagrada "Prince Abdulaziz bin Abdullah" za liderstvo i poduzetništvo dodijeljena je i Ameru Bukviću direktoru BBI banke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: