{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra o perspektivama metalske i elektroindustrije

F
8.12.2010. u 14:26
0
0
Sutra o perspektivama metalske i elektroindustrije
0
Sutra o perspektivama metalske i elektroindustrije
Očekuje se postepeni i potpuni oporavak
Odbor Udruženja metalske i elektroindustrije Federacije BiH u proširenom sazivu sutra će u Tešnju održati sjednicu na kojoj će razmatrati stanje i perspektive za razvoj ovih sektora te dosadašnje aktivnosti i planove tog udruženja.
Po riječima direktorice Sektora industrije Privredne komore FBiH Nafije Šehić-Mušić, postepeno se očekuje potpuni oporavak industrijske proizvodnje, a najzaslužniji za taj oporavak svakako bi trebala biti izvozno orijentirana prerađivačka industrija u FBiH.

Šehić-Mušić je izdvojila da je shodno dokumentu "Prilog strategiji razvoja BiH kroz prizmu razvoja metalske i elektroindusterije FBiH" Udruženje MEI putem institucija sistema poticalo da se ubrza usvajanje tehničkih standarda, izgradi sistem tehničke ocjene usklađenosti uvoznih proizvoda s odgovarajućim zakonskim i podzakonskim propisima te podrži konkurentnost izvoza bh. proizvoda i usluga.

Ona je dodala da je pripremljen i akcioni plan realiziranja prioriteta koji se odnosi na strateške ciljeve postavljene strategijom (konkurentnost, zapošljavanje, razvoj okolinskog upravljanja, održivi razvoj i zaštita okoliša i dr).

Na sjednici Odbora Udruženja MEI sutra će biti razmatrana odluka o formiranju konzorcija kompanija iz metalske i elektroindustrije koji bi bio otvorenog tipa, a sve radi bolje pripreme kod kandidiranja ili javnog nastupa na tenderima te radova vezanih za investicije u rudarstvu i elektroindustriji, kazala je Nafija Šehić-Mušić Feni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: