{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bh. firme na renomiranim skupovima u Rusiji i Njemačkoj

F
1.2.2011. u 11:59
0
0
Bh. firme na renomiranim skupovima u Rusiji i Njemačkoj
0
Bh. firme na renomiranim skupovima u Rusiji i Njemačkoj
Predstavnici 14 firmi iz Asocijacije metalskog i elektrosektora industrije BiH (MEI) ove godine učestvovat će na dva renomirana međunarodna skupa u svijetu i to "Autoinvest“ u Rusiji i sajmu industrijske tehnologije "Hannover Fair“ u Njemačkoj.
"Ove aktivnosti Asocijacije MEI obavljaju se u saradnji sa sa BHEPA u VTK BiH i projekta FIRMA-USAID i SIDA te SIPPO-Švajcarske agencije za promociju uvoza“, kazao je Feni sekretar Asocijacije MEI Midhat Čehajić.

Međunarodna konferencija za privlačenje investicija za industriju auto komponenti, "Autoinvest 2011“ održat će se od 17. do 20. februara u St. Petersburg u Rusiji.

Ovaj događaj se, prema Čehajićevim riječima, organizuje radi širenja mogućnosti za konstruktivni dijalog između proizvođača autokomponenti, proizvođača orginalne opreme i vlasti, te dobijanja informacija o trendovima iz oblasti autoindustrije.

Tokom poslednje tri godine održavanja, konferencija je postala jedinstvena platforma za poslovne sastanke i pregovore u vezi investicija, kreiranja joint ventures i razmjene iskustava u sferi proizvodnje autokomponenti.

Na konferenciji će učestvovati bh. firme: Pobjeda - Tešanj, Enker - Tešanj, Čajavec - Nova Elektromehanika - Banja Luka, TOK- Kalesija, Famos - I. Sarajevo i Network - Derventa.

Međunarodni sajam industrijske tehnologije "Hannover fair“, koji će se održati od 4. do 8. aprila, mjesto je za upoznavanje sa najnovijim know-how i preko 60 godina je vodeći na tržištu za inovativne tehnologije, materijale i ideje.

Naše firme, kako kaže Čehajić, već treću godinu za redom prisutne su na tom renomiranom sajmu, a ovaj put na zajedničkom štandu od 75 m2 učestvovat će: Inox - Ajanović - Tešanj, Femetall - Zenica, Panaflex - Bijeljina, Metalna Industrija -Prijedor, Topling - Prnjavor, TT Kabeli - Š.Brijeg i Širbegović - Gračanica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: