Komentari (44)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
IT sektor u preko 90% svog obima predstavlja izvozni program i nađe se Novalić da uvede porez na dobit ostvarenu u izvozu, dok sve ozbiljne zemlje, ne da oporezuju, već stimuliraju izvoz. Naš vajni "stručnjak", nema dalje.
Plate u IT sektoru kao da smo u Indiji
Mozemo mi ulagati milijarde u IT opremu, ali ako ne ulozimo u obuku obicnih smrtnika, kako koristiti istu opremu i softver, kao i da natjeramo iste da to MORAJU koristiti, mrka kapa...Najveci problem je uvijek bio otpor promjenama, u svakoj kompaniji, a mi smo poznati kao dobro zatucan, socijalisticki uljuljkan narod, kojem je mrsko sve osim jutarnje kafe i pauze za dorucak...
Evo iskreno, IT strucnjak sam u njemackoj i planiram se vratiti nazad u BiH. Nasao super posao a kuci sam, i sve to naravno BEZ podrske politike. Crknite politicari svi :) Ali ovaj plan mozda ima smisla..
Svaka cast IT industrija. Samo naprijed. Ne pisu po klixu komentare zadovoljni ljudi koji rade u industriji. Imaju pametnija posla.
Nemozemo poljoprivredu da odrzimo a pricamo o it sektoru koji se tice 3% stanovnistva, apsurdistan, klasika
koliko se paznje daje ovom programiranju. Rek'o bi coj'k da je divan posao a ono rudnik. Pa to da valja ne bi bilo u deficitu. Sve sto valja tu je cifra i fotelja.
Sve je to uredu ali vi pričate o razvoju IT sektora a nemate ni zakon o kriptovalutama, proizvodu tehnologije budućnosti: Blockchain
Postojanje strategije i vizije za budućnost je samo po sebi napredak. Bez obzira na ishod, s ovim činom smo bolji nego jučer. Narod treba da pogura dobre planove danas... kako bi svi brali plodove sutra.
IT sektor u Bosni ti je kad drvenu brojalicu zamjenis digitronom, kakav ba IT u Bosni
Hah ne lupaj o necemu u sto se ne razumijes :)
Šta autor podrazumijeva pod "naša zemlja"? Federacija BiH ili čitava BiH.
Sve postojeće "teorije zavjere" se ostvaruju, te su hitno potrebne nove! Samo treba zagrebati iza ovih riječi, preko kojih većina "preleti", pa se zapitati kamo to vodi. Npr. "neophodno je osigurati poticajnu poresku politiku za kompanije iz IT sektora"... zar nije nedavno FB blokirao Australiju, jer su htjeli uvesti poreze na IT globalne usluge koje se koriste u Australiji?! U BIH će korumpirana i tupava vlast odmah ukinuti poreze za IT, jer je podmazano gdje treba.
Zatim "Odgovarajuće politike poreskih poticaja bi olakšale investitorima ... da podrže razvoj i jačanje zajedničkih institucionalnih oblika". Kakve zajedničke institucije sa globalnim IT.kompanijama?! Da nam IT-frikovi odlučuju o npr ljudskim pravima, o uvozu i izvozu hrane, o putovanjima itd. Kažem, potrebne su pod hitno nove teorije zavjere, ove stare se redom realizuju
Razvijajmo se!
JURE ZOVE BOBAN VIČE
I jesi bogami zagubljen i to debelo.
Eksploatacija mladih umova. Uglavnom outsourcing. Za sto bi vani bili placeni do 10 pita vise. Sve i jedna firma se opet bogati na mladim grbačama, a bgm i vlastela dobije svoj danak...
puta*