Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Imaju nasi ljudi znanje,ideje ali dok izvade sve papire sto im trebaju osijede
nemogućnost naplate potraživanja u razumnom roku..tacno tako ps 300poduzetnika iz 5zemalja nije realna anketa
birokratija oko otvaranja DOO uopste nije komplikovana u RS i kosta oko 40km. svi prizeljkuju neki "zapadni" model a zaboravljaju da tamo nije lako izbjeci porez i lose ti se pise ako te uhvate, a hoce uhvatiti. kod nas svi prijavljuju promet manji od 50 hiljada i placaju pausalni porez koji je 150 mjesecno. za male preduzetnike nema povoljnije poreske politike nego kod nas jer lako je krasti od drzave. glavni problem nije u drzavi nego u ljudima i njihovom neradnickom i rasipnickom mentalitetu,i vas federalni fadil je upravu. drugi problem su banke i nepovoljni krediti.
strah od inspekcije
ako biljka nece dobiti optimalne uslove za rast, dzaba je i saditi sjeme. drugim rijecima: uslovi za pokretanje vlastitog biznisa su katastrofalni. poticaj 0, olaksice 0, banke previse traze. fali inkubator sistem gdje ce start-up firme moci uspijevati... manjak dobrih ideja je kod nas najmanji problem.
@Ja Jesam Alien kome je ovo upuceno?
A strah od reketarenja?