Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ako znamo da ruski tajkuni imaju dobar dio dionica u štrabaku,ne treba se onda puno čuditi što su uložili u taj i takav entitet.
Ljudi moji nemoj te se uopste truditi da objasnite ovim nasim tzv.komsijama sta mi to radimo i kako radimo u RS.Oni da znaju da je njihova vjera nastala tek 612 godina poslije nas nebi pricali tako kako pricaju i to kako su nastali da sad ne duzim to bi valjda trebaju da znaju,a ako ne znaju neka im neko kaze.DAKLE TU SE NEMA VISE STA PRICATI-GLEDAJTE KAKO SE GRADIMO I POKUSAJTE DA ZAMISLITE KAKO BI BILO FINO DA SE TE VASE ULICICE KOJIMA JEDVA PRODJE JEDNO AUTO MALO PROSIRE,ALI SVI ZNAMO DA JE TO NEMOGUCE.......HEHEHEH
nije bitno tko gradi,bitno je da se izgradi. kad planiraju otvoriti auto cestu (put) ?
idiote. provozaj se malo od blazuja do stupa, te od sarajeva do kaknja, pa ces da vidis sto je to autocesta. federacija vec ima od vogoscanske petlje do kaknja nekih 30 km autoputa koji je funkcionalan vec neko vrijeme i radi, te ima 12 km autoputa od blazuja do stupa i naravno oko 8 km autoputa kroz sam grad sarajevo. u toku su radovi prema zenici i za to imamo pare. daboga i rs imala 500 km autoputa do svakog sela. je bih volio iskreno da svi imamo autoput gdje god da treba. volio bih da se izgradi ovaj autoput, ali je cinjenica da dodik obecava vec godinama, a nema ni metar autobana u rsu. niko vam zlo ne misli, samo govorimo o cinjenicama
ma nije bitno ko placa (mada gradnju placaju austrijanci) vazno je da ce RS imati pravi moderan auto put sa 2 trake u jednom pravcu i 2 u drugom a vi ce te i dalje da ginete preticuci na punoj liniji hehehehe
A neće biti vaš. Biće naš, Srpski auto put. Sve sa zastavama Srpske. I kad popiješ kafu uz put popićeš Srpsku kafu.
svi ste vi pomalo glupi, svejedno je ko gradi i ko placa. platice tu RS veliki komad ali na kraju ostaje autoput bosni i hercegovini. cuj vas majketi kako pricate, vas autoput, njihov autoput bla bla. to ce na kraju, ako se ikad sagradi biti NAS autoput
hrvatska je maciji kasalj u poredjenju sa bosnom. od zenice do mostara imas hiljadu vijadukta i tunela. jedino se alpe mogu porediti.
7 miliona Eura po KM. U Hrvatskoj su potrosli 2 miliona po KM racunajuci sve one tunele. Bas se pitam kome ide razlika
nije tacno,, vlahu.. ;-) zeman.
Vlasi ekonomski napreduju a mi Bosnjaci propadamo :(
ako strabag izgradi metar puta, ebat cu ti mater vlashku i izrazit moj dubok respekt. jer moRe ? ovako,, od potpisa, do potpisa,, samo gradi koliko hoces. tzv. federacija ima vec 50km autoputa.. a vi ste stali na onih 15 km kod bosanske gradiske. najskuplji autoput u evropi,, na najlaksem terenu evrope. eto, koliko vi gradite,, mishevi cetoidni. ps. sto se tice strabaga, ocigledno nemas pojma o cemu pricas. gradi se zajednicka firma jer strabak hoce da se rijesi bilo kakve odgovornosti. isto kao ste se izgradila zajednicka firma u rudniku glinica u zvorniku sa bjelorusima. i sta je bilo sa tim rudnikom ? rusi su pokupili lovu, isprodali sto su mogli, i sad rade sa 30% kapaciteta. isto strbak hoce da uradi. da pokupi lovu od tzv.rs (kreiranje zajednicke firme uopste ne znaci da ce strabak placati gradnu,, naprotiv) evo ti primjer... kompanija A kreira kompaniju B sa drugom kompanijom C. sad ako kompanija B propadne,, obe druge kompanije (A & C ) su zasticene.
Za sve morone, koji ne znaju citati, a znaju prigovarati, jedno objasnjenje - Strabag i RS formiraju zajednicko koncesiono preduzece (pogledajte na internetu sta znaci `koncesija`, bice vam jasnije), u omjeru 90 naprema 10 za Austrijance. Prema ugovoru, Strabag gradi put od svog novca, odnosno tako sto ce se se kreditno zaduziti kod velikih banaka (jedan od vecinskih vlasnika Strabaga je Dojce banka, i ona im obicno daje veoma povoljne kredite, zbog cega su u pravilu povoljniji od ostalih izvodjaca), te od tog novca izgraditi put, u prvoj fazi, najvjerovatnije samo BL - Doboj. Svoj novac ce vratiti kroz naplatu putarine u narednih 30 godina (ugovor ostavlja mogucnost produzenja dodatnih 15 godina). Sa svoje strane, RS ce SAMO platiti eksproprijaciju zemljista za auto put, zbog cega je, posve logicno, njen udio u preduzecu pomenutih 10 odsto. Stoga, nemojte biti ljubomorni, nego se ugledajte na pametnijeg od sebe.
6 godina oni pričaju šuplju o Strabagu, kako im ne dosadi ...
kao prvo, austrijanci nece graditi nista. jer potpisivanje ugovora su vec radili prije tri godine,, i radite ce opet poslije tri. kao drugo, koncesija se daje zbog strabagovog ucesca u gradnji! UCESCA moronu vlaski. a ucesce se ispoljava u tehnici , injzenjerima, i arhitektama. nece oni graditi i financirati sami autoputeve., pa gdje to ima ? ne postoji nigdje u svijetu a pogotovo ne postoji u chetoidnom mordoru gdje glavonja krade llijevom i desnom rukom.