Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Na osnovu čl. 25. stav (1) tačka e) i 42. stav (1) tačka d), u vezi s čl. 12., 14., 16., 17. i 18. Zakona o konkurenciji («Službeni glasnik BiH», br. 48/05 i 76/07), rješavajući po Prijavi namjere koncentracije privrednog subjekta Konzum trgovina na veliko i malo d.o.o. Sarajevo, Rajlovačka bb, Sarajevo, BiH, kojeg zastupa direktor Ismir Brkić, zaprimljenoj dana 15.12.2008. godine pod brojem: 01-01-26-052-II/08, Konkurencijsko vijeće, na 83. (osamdesettrećoj) sjednici održanoj dana 11.02.2009. godine, je donijelo R J E Š E NJ E 1. Ocjenjuje se dopuštenom koncentracija na tržištu trgovine na malo mješovitom robom, prehrambenim proizvodima, pićem i proizvodima široke potrošnje za domaćinstvo u Bosni i Hercegovini, a koja nastaje sticanjem kontrole na osnovu zakupa privrednog subjekta Konzum trgovina na veliko i malo d.o.o. Sarajevo, Rajlovačka bb, Sarajevo, BiH nad privredim subjektom Tomašević d.o.o. Istočno Sarajevo, Vojvode Radomira Putnika 38, Istočno Sarajevo BiH.
Usvojeno Rješenje o dopuštenosti koncentracije na tržištu trgovine na malo robom široke potrošnje u Bosni i Hercegovini, koja ce nastati stjecanjem kontrole kupovinom većinskog udjela u osnovnom kapitalu u privrednom subjektu „DELTA MAXI“ promet robe široke potrošnje d.o.o. Banja Luka. Konkurencijsko vijeće je nakon analize podataka i utvrđenih činjenica u provedenom postupku po Prijavi ocijenilo da provođenje predmetne koncentracije neće utjecati na sprječavanje, ograničavanje i narušavanje tržišne konkurencije na relevantnom tržištu trgovine na malo robom široke potrošnje u Bosni i Hercegovini. Predsjednik Konkurencijskog vijeća Ibrica Lakišić
Zato neka su osovini SHS dozvolili da iznose ovu lopatama. Bosanci? Ovu kopilad iz konkuencijskog vijeca uhapsiti i suditi za korupciju. kao merkator, agrokor i delta nisu monopolisti u bih? slovenci blokiraju kupovinu merkatora od strane agrkorora iz razloga sto ne zele stranca za vlasnika i sto zele plasirati svu slovenacku robu? ali nemaju nista protiv da preko merkatora dilaju robu slovenije u bih i da ne prodaju bosansku?
a isti gazda