Komentari (62)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jedna Svedska uvozi sumu,iako je preko 85% drzave prekriveno istom. Nasi izvezu drvi pa uvezu namjestaj.
Koliko tek vode uvezemo od smeća poput Jane, Prilika a u Bosni najbolja voda al nesposobni ljudi koji vode ‼️
Pošto je kao moderno vrijeme očekujem i ravnopravnost žena u ovom poslu a ne samo u kancelarijskim poslovima.Ne zna motorka šta je spol.Uđeš u sud,općinu,banku,ministarstvo,vladu itd. gdje god ima kakva stolica i kanceralija sve žena na ženu haha.Ne zna motorka šta je spol.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
I vi se njima diivite što nam posjekoše jedino blago. Ovo sječenje šuma po Bosni može se nazvat genocidom nad šumama. U skorijoj buducnosti poskupit ce voda i drvo za 300% a ovi bakirovi mošnjaci sve će porušit. Izvoze sirove trupce za bakšiš u EU Bogu da plačeš.
Ne sijece se suma tako kako ti mislis...sijeku se samo odredjena stabla...a u kradji sume se sijece sve i tu nema nikakve kontrole.Eno u RSu pokrali svu sumu...preduzeca koja se bave sjecom suma,sva u minusu...ni para ni drveta...a pare su tu,samo su umjesto firmi,otisle u privatne dzepove.
Sjebali granu gospodarstva u koju gotovo ne treba ulagati,cast ovim radnicima al koliko je para otislo u dzepove foteljasa radi "dozvole"za sjecu..Slika i prilika BiH..
Šume su prirodno stanište ravnogoraca.
Trebali ste snimiti kako izgleda život SDA člana Uprave ili Direktora Sarajevo-šuma, pa da vidite šta je muka. Kontinurana borba sa sistemom javnih nabavki u nastojanju kako poslove dodijeliti firmama, po mogućnosti iz B Luke i Kiseljaka, koje nemaju nikakve veze sa potrebnim robama, a sve u svjetlu ostvarivanja dobrog finansijskog rezultata.... za sebe, svoje buduće naraštaje, a bogami i za opšte dobro (stranku).
Kako u tender ubaciti certifikat koji ne postoji? Kako da mi neko fakturiše 500% više nego što je ponudio? Kako 30% manje robe platiti 100% više? Te dileme i riješenja su muka, kakva sječa.
Imal jedna bukva za mog bakira
Sjeci hahhaha sjeci hahhahah
najveće blago države se i dalje iseljava
Svi govore protiv sjece suma a svi vole zimi nagruhat u pec drva da se griju..
Kazu da su se Stradivarijeve violine pravile od Javora sa naseg Konjuha, inace vrhunsko drvo za instrumente, sta reci koju posluku porati, kome?
Vozim se biciklom planinom, daleko od civilizacije, cvrkut ptica i u daljini rev stihl pile. Fuj
Spasimo šume SBK od ne kontrolisane i masovne sjeće sdaovskog tajkuna Vildana. h e l p !!!
Fadil Stihl! ❤️
Srbi su retardirana stoka
jest i ovo gurav posao pogotovo sjekac
U rukama SDA. Sve ide u privatne dzepove.
@s.bah Ili si glup ili zlonamjeran. Šume su se sjekle i krale dok SDA nije ni postojao.
Sume republike srpske su odmah po zavrsetku rata uspostavile gospodarenje sumama po europskim principima ,gdje se suma cuva i sijece se samo stablo koje je dostiglo zrelost i odgadjanjem sjece bi se samo steta napravila. Sume Srpske su osigurale i FSC sto je garancija da se pravilno gospodari.
Sume u federaciji su doslovno devastirane posebice u bosnjackim sumarijama...potrebno bi bilo istjerati strojeve i ljude iz tih suma na barem 30 godina. Samo tuzlanska sumarija ima FSC a ovi ostali bi trebali traziti neko drugo zanimanje...to je prava istina...pa i iz videa se vidi da sijeku prilicno tanku bukvu...