Komentari (68)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I ja sve manje i manje koristim novac. A razlog je taj što ga nemam 😕
Pa ne bih se odrekao onog meraka kad cener na cener, glavu na glavu složim i prebrojim cvaju. Kakve kartice..
pa i kod nas je tako isto .. samo sto mi taj vid plaćanja zovemo "na teku"
svedjani su gospoda ali su nahebali sa stokom koju su postili u svoju zemlju
Skandinavci su poceli i one mikro cipove ugradjivati ... Kao fazon olaksava ti zivot , ne trebaju ti kartice i kes. Sve placas skeniranjem zgloba gdje se nalazi cip. Ali ljudi ne kontaju da je to samo jedan vid kontrole. Uvijek znaju gdje si i sta radis u svakom momentu do kraja tvog zivota... postajemo ovce bojim se...
Kod "braće" kineza to funkcioniše već godinama. Sad to neka vijest. Smiješno.
Za 10 god ovo ce biti svuda u Evropi,bio sam u Švedskoj prije 2 godine i kada sam vidio na aeredromu natpis,No Cash Only credit cards sve mi je bilo jasno.Novi svjetski poredak polako dolazi,prate te na svakom koraku,sve znaju o tebi ??? I onda se upitaš zašta služi u EU GDPR ?????
Kad si ok ne boj se nicega....samo provlaci i uzivaj.
A kada se potrosi baterija na telefonu? Ili neko hakuje racun? Ili te blokiraju zbog statusa na drustvenim mrezama?
@Kumashin Onda su banke odgovorne jer su preuzele odgovornost za sigurnost. Vracaju ti pare.
Teoreticari zavjera obicno misle da su pametniji od ostatka svijeta, a ovdje na Klixu ih ima u tonama. Izbacivanjem gotovinskog placanja drzava nadgleda sve transakcije i sve je crno na bijelo. Porezi se ne mogu izbjeci i nema crnih para niti crne radne snage. E sad ko sta voli. Neki bi jaku i mocnu drzavu, a da ne placaju porez. E ne moze.
@mirzinmali .... zasto ovo ne ide.
Pa sta i ja sam zadnji put platio sa 200 KM 2009
novac je zakon,
I mi bgm sve manje koristimo novac. Kad ga nema.
ko i kod nas preko 20 godina
Ja keš volim, volim taj papir u rukama i novčaniku, kojeg nikad nema dovoljno. Sem kupovine preko neta, nikad ništa nisam platio karticom. Kad kod nas dođu vremena da radnje počnu odbijati uplate u gotovini, glasaću novčanikom i kupovati samo tamo gdje primaju keš.
ovo mi se nikako ne sviđa.kad ostarim kako da nekom dam karticu i podatke da mi nešta kupi.kako obradovati unuče sa nekim novčićem.nema više ni onih Spar kasa kad bi ubacivali novčiće i zveckali sa njima čekajući da se napune.sve radosti nam oduzeše.
@KupujemJabuke Pa swishas unucetu pare