|

Sindikat zahtijeva smjenu predsjednika skupštine GRAS-a

Sindikat zahtijeva smjenu predsjednika skupštine GRAS-a
0
F
FENA
8.2.2011. u 17:09
0
komentara
0

dijeljenja
Sindikat zahtijeva smjenu predsjednika skupštine GRAS-a Foto: Arhiv
Sindikat vozača gradskog saobraćaja Kantona Sarajevo saopćio je danas da će Vladi KS-a uputiti zahtjev za smjenu s funkcije v.d. predsjednika Skupštine preduzeća GRAS Hamde Karića.
Sindikat je reagirao povodom aktuelne situacije u GRAS-u gdje je v.d. predsjednika Skupštine preduzeća GRAS-a od Uprave i generalnog direktora zatražio ostavku i uputio zahtjev prema Nadzornom odboru preduzeća da se provede njegov zahtjev.

Sindikat u saopćenju za javnost tvrdi da Karić funkciju predsjednika Skupštine preduzeća obavlja nelegalno "jer nikada nije zvanično imenovan na tu funkciju, a obaveza imenovanja je bila u roku od dva mjeseca od dana postavljanja na mjesto vršioca dužnosti“.

"Zato se postavlja pitanje, kako neko nelegalan može obavljati ovako odgovornu funkciju i postavljati zahtjeve za smjenu Uprave i generalnog direktora ovakvog preduzeća, a samim tim dovesti u pitanje egzistenciju 2.000 uposlenih radnika koji su ponajmanje odgovorni za teško stanje u GRAS-u“, stoji u saopćenju.

Sindikat vozača gradskog saobraćaja Kantona Sarajevo dodaje da će od Vlade također tražiti da, hitnim imenovanjem novog predsjednika Skupštine preduzeća, konačno pokaže svoju ozbiljnu namjeru za rješavanje problema u ovoj firmi.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.