Od 30. marta do 2. aprila
0

Sarajevo ponovo domaćin Dana turizma i manifestacije Gradnja i obnova

Sarajevo-x.com
U organizaciji KJP Centra "Skenderija" - Sarajevski sajam, Sarajevo će od 30. marta do 2. aprila 2011. godine biti domaćin velikom broju turističkih zajednica/organizacija iz zemlje i regije, ali i prvi put svoje gostoprimstvo i šansu predstavljanja u našoj zemlji pružit će Ministarstvu kulture i turizma Republike Turske, te Turističkoj zajednica Španije.
Dolazak ovih turističkih giganta dokaz je rastućeg interesa za turističkom ponudom Bosne i Hercegovine.

Na osnovu prijavljenih učesnika i očekivanih posjetitelja organizatori najavljuju povratak turističke manifestacije "Dani turizma" na velika vrata i obećavaju odličnu sajamsku ponudu i niz manifestacija koje će se u sklopu Sajma održavati.

"Bez obzira na globalnu ekonomsku krizu, vraćamo Dane turizma u Sarajevo, jer kada je turizam u pitanju, slobodni smo reći da on prkosi svakoj krizi. Radujemo se održavanju ove manifestacije i nadamo se što boljem uspjehu turističkih ponuda BiH", istakli su organizatori.

Uporedo sa "Danima turizma" Sarajevski sajam organizuje i tradicionalnu sajamsku manifestaciju "Gradnja i obnova 2011". U terminu manifestacije "Gradnja i obnova" održat će se Dani energetike od 30. do 31. marta 2011. godine sa tematskim predavanjima "Bosanskohercegovačka energetska ne-strategija".

Ovim projektom Centar Skenderija, prvenstveno želi unaprijediti opšte stanje u primjeni obnovljivih izvora energije (solarno grijanje i proizvodnja električna energije, energije vjetra i hidroenergije) i upoznati učesnike o mogućnostima proizvodnje i otkupa električne energije i zakonskom regulativom. Pored Bosne i Hercegovine na sajmu izlažu i firme iz još jedanaest zemalja (Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Srbije, Turske, SAD, Njemačke, Švajcarske, Italije, Švedske i Danske).

Otvaranje manifestacija "Dani turizma" i "Gradnja i obnova" planirano je u srijedu 30. marta 2011. godine u prezentacijskom prostoru dvorane Mirza Delibašić sa početkom u 11 sati.

Dani energetike Sarajevo zvanično će biti otvoreni u srijedu 30. marta 2011. godine u Svečanom salonu – Mirza Delibašić Centra "Skenderija" u 11:30 sati.

Radno vrijeme Sajma od 10 do 18 sati, a ulaz za sve posjetitelje je slobodan.