{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dani energetike Sarajevo 30. i 31. marta

F
24.3.2011. u 12:46
0
0
Dani energetike Sarajevo 30. i 31. marta
0
Dani energetike Sarajevo 30. i 31. marta
Centar "Skenderija“ - Sarajevski sajam tokom trajanja manifestacije “Gradnja i obnova”, 30. i 31. marta organizirat će Dane energetike Sarajevo.
Centar Skenderija, kako je saopćeno iz ovog centra, s partnerima USAID-om Privrednom komorom Kantona Sarajevo, Institutom zaštite od požara Sarajevo, CETEOR-om; Tegas – Pemom iz Sarajeva i Energisom, Centrom za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti te CEEF-om, Centrom za energetsku efikasnost Sarajevo želi unaprijediti opće stanje u primjeni obnovljivih izvora energije (solarne energije, energije vjetra i hidroenergije) te upoznati prisutne o mogućnostima proizvodnje i otkupa električne energije i zakonskom regulativom.

Također, cilj ovog skupa je da se ukaže i na značaj korištenja energetski učinkovitih materijala u zgradarstvu te da se isprave greške koju su građevinari i investitori u proteklom periodu pravili primjenom niskoenergetskih materijala.

Iz Centra "Skenderija" ističu da im je želja da ovaj projekt preraste u tradiciju i da se u narednim godinama organizira u vrijeme kada Evropska zajednica obilježava sedmicu održive energije.

Pored predavačkog dijela, planirana je i realizacija vrlo interesantnih sadržaja prezentacijskog karaktera u dijelu sajma "Gradnja i obnova 2011.", gdje je planirano učešće proizvođača solarne tehnike i opreme za dom, niskoenergetskih građevinskih materijala i drugih građevinskih firmi.

Na sajmu "Gradnja i obnova", koji se održava od 30. marta do 2. aprila, izlažu firme iz Bosne i Hrecegovine i još 11 zemalja (Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Srbije, Turske, SAD-a, Njemačke, Švicarske, Italije, Švedske i Danske).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: