{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sedmica održive energije EU prvi put u BiH

S
10.4.2011. u 11:00
0
4
Sedmica održive energije EU prvi put u BiH
0
Sedmica održive energije EU prvi put u BiH
Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti - Energis je organizator obilježavanja Sedmice održive energije Evropske unije, što je prvi put da se ovaj događaj dešava Bosni i Hercegovini.
Centralni događaj pod nazivom "Moja kuća budućnosti“ se održava 11. i 12. aprila na Trgu djece Sarajeva (ispred BBI centra) u Sarajevu i na njemu su predstavljena posljednja dostupna dostignuća energetske efikasnosti.

"Moja kuća budućnosti“ prvenstveno ima edukativni karakter, sa ciljem da se jednostavno i sadržajno prikažu metode i rješenja koja značajno doprinose uštedi energije. Drugi značajni element događaja je prezentacija obnovljivih izvora energije koji su primjenljivi u prosječnom domaćinstvu.

Približavanje i prezentacija mjera energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije je ključno za masovniju implementaciju u Bosni i Hercegovini, što je jedan od osnovnih zadataka Evropske unije u ovoj oblasti.

U okviru manifestacije 12. aprila, u Dvorani 1 Cinema City-ja bit ce održana stručna konferencija "Energetska efikasnost u graditeljstvu“ na kojoj će predavanja održati profesor Ljubomir Mišćević sa Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i . Harald Heuwieser, stalni saradnik Passivhouse Instituta iz Njemačke.

Promociju energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije podržali su: Grad Sarajevo, Njemačko društvo za međunarodnu saradnju GIZ, Raiffeisen Bank BH, STO Percon, KRIVAJA TMK, Viessmann BiH i Profine BH – institucije i kompanije koje predvode promociju i implementaciju energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: