{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zavirite u "Moju kuću budućnosti" ispred BBI-a

S
11.4.2011. u 11:59
0
19
Zavirite u "Moju kuću budućnosti" ispred BBI-a
0
U sklopu obilježavanja Sedmice održive energije EU nevladina organizacija Energis, pod pokroviteljstvom Gradske uprave grada Sarajeva organizirala je manifestaciju “Moja kuća budućnosti” koja je danas otvorena u Sarajevu.
Pokroviteljstvom nad ovom manifestacijom Grad Sarajevo se pridružio velikom broju evropskih gradova koji promovišu racionalno korištenje energije i ostalih prirodnih resursa, sa namjerom uspostavljanja održivog društva.

Manifestacija u Sarajevu predstavlja posljednja tehnološka dostignuća u građevinarstvu, oblasti u kojoj bi poboljšanje energetske efikasnosti moglo dati najveće efekte.

Manifestacija “Moja kuća budućnosti” ima za cilj upoznavanje javnosti sa svjetskim trendovima energetske efikasnosti i podizanje svijesti o potrebi racionalizacije potrošnje energije i ukupnom uticaju koji neracionalna potrošnja ima na okoliš.

Osim energetske efikasnosti, “Moja kuća budućnosti” će prikazati i obnovljive izvore energije solarne panele i toplotne pumpe.

Partneri manifestacije su svjetski lideri u energetskoj efikasnosti i tehnologijama obnovljivih izvora energije, što garantuje kvalitetne informacije i bogat sadržaj, prezentiran na nov i neuobičajen način na najfrekvantnijem trgu u Sarajevu.

Sedmica održive energije Evropske unije (EUSEW) je kampanja koju provodi Evropska unija s ciljem podizanja opće svijesti o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije.

Centralna manifestacija EUSEW-a se održava u Briselu, Belgija i na njoj učestvuju najvažnije političke i društvene ličnosti iz cijele Evrope.

EUSEW se održava jednom godišnje od 2006. i do sada je organizirano više od 300 manifestacija širom Evrope, saopćeno je iz Energisa.

Ponovo mizeran promet

11.04.2011. u 14:14
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: