{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo otvara vrata energetskoj efikasnosti

S
8.4.2011. u 11:30
1
1
Sarajevo otvara vrata energetskoj efikasnosti
1
Sarajevo otvara vrata energetskoj efikasnosti
Nevladina organizacija Energis, pod pokroviteljstvom Gradske uprave grada Sarajeva, organizator je manifestacije "Moja kuća budućnosti" u sklopu obilježavanja Sedmice održive energije EU koja će se održati u Sarajevu 11. i 12. aprila na Trgu djece Sarajevo (BBI Centar).
Pokroviteljstvom nad ovom manifestacijom grad Sarajevo se pridružio velikom broju evropskih gradova koji promovišu racionalno korištenje energije i ostalih prirodnih resursa, sa namjerom uspostavljanja održivog društva. Manifestacija u Sarajevu predstavlja posljednja tehnološka dostignuća u građevinarstvu, oblasti u kojoj bi poboljšanje energetske efikasnosti moglo dati najveće efekte.

Manifestacija "Moja kuća budućnosti" ima za cilj upoznavanje javnosti sa svjetskim trendovima energetske efikasnosti, i podizanje svijesti o potrebi racionalizacije potrošnje energije i ukupnom uticaju koji neracionalna potrošnja ima na okoliš. Osim energetske efikasnosti, "Moja kuća budućnosti" će prikazati i obnovljive izvore energije: solarne panele i toplotne pumpe. Partneri manifestacije su svjetski lideri u energetskoj efikasnosti i tehnologijama obnovljivih izvora energije, što garantuje kvalitetne informacije i bogat sadržaj, prezentiran na nov i neuobičajen način na najfrekvantnijem trgu u Sarajevu.

Sedmica održive energije Evropske unije (EUSEW) je kampanja koju provodi Evropska unija sa ciljem podizanja opće svijesti o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Centralna manifestacija EUSEW-a se održava u Briselu, Belgija i na njoj učestvuju najvažnije političke i društvene ličnosti iz cijele Evrope. EUSEW se održava jednom godišnje od 2006. i do sada je organizovano preko 300 manifestacija širom Evrope. Više o EUSEW i o "Moja kuća budućnosti" možete naći na www.energis.ba.

Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti – Energis je neprofitna, nevladina organizacija opredijeljena promovisanju energetske efikasnosti, čiste energije, korištenja obnovljivih izvora, zdravog okoliša i njihovom uticaju na ekonomiju Bosne i Hercegovine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: