Pružili najbolju opciju
251

Saradnja Biznis centra bh. dijaspore i MM real estate: Most ka sigurnim investicijama u BiH

Biznis centar bh. dijaspore i MM real estate
Biznis centar bh. dijaspore i MM real estate
Ljubav prema domovini često vuče dijasporu da svoje godišnje odmore provodi upravo u Bosni i Hercegovini, stvarajući čvrste veze s rodnom zemljom. Ovo često rezultira željom da se stvori ili kupi nekretnina kako bi se održala prisnost s BiH.

Međutim, nakon što godišnji odmori završe i dijaspora se vrati u svoje svakodnevne živote izvan granica BiH, mnoge od tih nekretnina ostaju prazne, često propadajući zbog nedostatka održavanja.

Rješenje za ovaj problem dolazi iz saradnje između Biznis centra bh. dijaspore i MM Real Estate agencije koji su se udružili kako bi ponudili rješenja, te pružili najbolje opcije za investiranje u Bosni i Hercegovini.

"Kao agencija koja nudi portfolij od preko 100.000 nekretnina u 14 zemalja, imamo obimno iskustvo u saradnji s bh. dijasporom. Primjećujemo da BiH postaje sve privlačnije tržište za investicije, s projektima koji se ističu po svjetskim standardima kvalitete, sadržaja i pružanja usluga, čime se osigurava povrat investicije od 30-50% do završetka izgradnje", kazao je Minet Musić, vlasnik MM Real Estate agencije.

Biznis centar bh. dijaspore, od svog osnivanja, fokusirana je na aktivno uključivanje bh. dijaspore u razvoj svoje zemlje porijekla. Njihova misija je stvoriti most između dijaspore i Bosne i Hercegovine, omogućujući dijaspori da uloži svoje resurse u prosperitet domovine.

"Prije svega, bitno je da shvatimo da dijaspora više nije razvojni potencijal koji mi trebamo 'iskoristiti'. Naše 15-godišnje iskustvo u radu sa dijasporom nas uči da su oni tu, sa nama, i da konstantno pružaju doprinos razvoju BiH, i da to rade nesebično, iz čiste ljubavi, često ne očekujući ništa za uzvrat", kazao je Armin Alijagić, predsjednik Biznis centra bh. dijaspore.

Prema istraživanjima ovog centra, dijaspora na direktan ili indirektan način učestvuje sa 1/3 u ukupnom BNP BiH, i na taj način već godinama prevenira potpuni ekonomski kolaps u zemlji. Biznis centar bh. dijaspore je do sada uspješno pružio usluge preko 500 investitora iz dijaspore prilikom investiranja i uspostavljanja poslovne saradnje u BiH.

"Smatramo da sa agencijom MM Real Estate možemo na jedan adekvatan način pristupiti dijaspori, te im kroz vrhusko iskustvo stanovanja, ponuditi da svoje evropske i američke snove ne grade u dalekim evropskim ili prekookeanskim zemljama, već da ih žive upravo ovdje, sa nama", zaključio je Armin Alijagić, predsjednik Biznis centra bh. dijaspore.

MM Real Estate agencija je prepoznata po pružanju najboljih rješenja za investiranje u BiH. Njihov stručni tim prati tržište nekretnina i pomaže dijaspori da donese odluke o investicijama, osiguravajući da njihov novac bude pametno uložen.

"Bh. dijaspora često kupuje nekretnine u BiH iz emocionalnih razloga i želje da imaju vlasništvo u svojoj domovini. Mi kao agencija pružamo rješenje, putem naših projekata koji nude sveobuhvatnu uslugu održavanja i iznajmljivanja, dok investitori istovremeno ostvaruju garantiran povrat investicije", kazao je vlasnik MM Real Estate agencije Minet Musić.

Ova saradnja između Biznis centra bh. dijaspore i MM Real Estate agencije pruža bh. dijaspori mogućnost da svoje nekretnine održavaju i iznajmljuju s povjerenjem, znajući da su njihove investicije u sigurnim rukama.

Za sve informacije o najboljim opcijama investiranja, sa najvećim povratima ulaganja popunite prijavni formular:

Također potražite ih na zvaničnoj web stranici agencije www.mmrealestate.ba ili putem mail adrese [email protected].