|

Salkičević-Dizdarević: Do kraja sedmice stav o izvozu oružja u Ukrajinu

Salkičević-Dizdarević: Do kraja sedmice stav o izvozu oružja u Ukrajinu
29
F
FENA
27.1.2015. u 11:12
25
komentara
29

dijeljenja
Salkičević-Dizdarević: Do kraja sedmice stav o izvozu oružja u Ukrajinu Ermina Salkičević-Dizdarević
Zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Ermina Salkičević-Dizdarević izjavila je danas Feni da vjeruje da će do kraja ove sedmice biti poznat stav Ministarstva o izvozu oružja u Ukrajinu.
Istaknula je da je zatražila detaljne informacije o tom i o ostalim predmetima iz oblasti namjenske industrije koji su upućeni Ministarstvu za vrijeme dok je funkciju ministra obavljao Boris Tučić, budući da je on radio samostalno i bez konsultacija sa zamjenikom i sekretarom, zbog čega uopće nije upućena u predmet.

Salkičević-Dizdarević je dodala da će nakon što dobije zvanične informacije i sagleda kompletnu situaciju biti u mogućnosti konkretno odgovoriti da li će dozvola za izvoz biti potpisana.

Pojasnila je da o predmetu raspravljalo i Predsjedništvo BiH te također treba provjeriti njihov stav, iako Zakon o kontroli vanjskotrgovinskog prometa robe i usluga od strateške važnosti za sigurnost BiH ne spominje Predsjedništvo.

Precizirala je da je jučer zvanično počela da raditi kao zamjenica ministra u kapacitetu ministra, te da je dobila dopis od Unis grupe u kojem se spominje iznos od 10 miliona KM, a budući da je riječ o najboljoj izvoznoj grani u Bosni i Hercegovini treba učiniti svaki napor da se tim firmama pomogne da zadrže izvoznu poziciju koja je u uzlaznoj putanji.

"Privreda može računati na moju podršku i mislim da sam u dosadašnjem radu i konaktima s privrednicima to pokazala, ali moramo poštovati procedure i sagledati šta se dešavalo u Ministarstvu u proteklom periodu o ovom pitanju jer stvar nije nimalo naivna", naglasila je Salkičević-Dizdarević.
Prijavi grešku


Komentari (25)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...