Komentari (125)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Izdržite Rusi, stiže pomoć iz ekonomskog giganta ntiteta Repubilka Srpska hihihihihihih
Mile je već okrenuo leđa Putinu. Počeo je i on da priča bratsvo i jedinstvo, eurointegracije, NATO, euroatlanski savez itd.
pa znaš kako kad ti se prijatlej navadi, stalno traži pare svakih par dana da mu posudiš, tako i Dodik dosadilo mu ne može stalno nositi Rusiju krkače i pomagati ahahahahaaha
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
...ameri su, preko satelita iz opec-a, dobro stisli putka...
...90-ih je jeljcin bio dovoljan, em poslušan, em pijandura...će da vidimo...
...slovenački svinjski burek? :)))
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Čuj uznemirili se... Kao nisu očekivali? Sve je to jedna partija šaha.
mile uzmi sad taj ruski kredit :)
https://www.ecb.europa.eu/stats/exchange/eurofxref/html/eurofxref-graph-rub.en.html ovaj chart je bas dobar pokazatelj kako naizgled ne toliko opasne sankcije mogu da zeznu jednu zemlju, pogotovo sistem poput ruskog koji zivi na puno visem nivou nego sto to njihova ekonomija omogucava, ponajvise zbog nafte ..
djelo amerike
E moj Milorade, presusila pipa...ha bolan? Neka Rusi imaju malo svojih briga, da se pojedine lokalne budale ne qurche.Ah sto volim kad pojeftini benzin !!
Je l' i dalje neko misli da je pad cijene nafte na globalnom nivou "slučajan"? Pa ne, evo šta je bio konačni cilj, ili bar jedan od ciljeva, malo da rusima padne valuta, da ih se malo dovede u krizu, oslabi. Ne navijam ni za Ruse ni za Amere, al' mi je drago što je Putin ipak malo pametniji nego što oni misle, pa je samo u septembru kupio preko 20 tona zlata...
Neka Rusi.. izdržali ste vi i veće zlo od Američkih podlaca.. Polako.. Uzdajte se i u svoje kljuse.. Oni mogu držati naftu neko vrijeme na niskoj cijeni pritiskajući satelitske vlade, ali ne dugo.. Pohlepa je jača..
Lako je tuđim KRCM gloginje mlatit.. Izdržite i TAKO TO. Ma dokle će jadni ruski narod izdržavati. Oni nisu krivi ništa. Život je samo jedan i traba ga živjeti a ne patiti se.....
Život je samo jedan i baš zato ni jedan Rus ne treba da ga živi onako kako im neka ugodno distancirana genocidna nacija mješanaca odredi.
sj.eba ga Obama uzduz- poprijeko-dijagonalno u dubinu duse
Vidim ja da ce skoro mobilizacija za ruski front...
Razorice ih kao Jugu. Tako zavrsis kad se zaebavas s Uncle Sam-om.
Nije Uncle Sam Jugu razorio, nego njeno vlastito primitivno stanovništvo. Od Čehoslovačke pa do Bugarske, svi su tranziciju iz socijalizma savladali na koliko toliko kulturan način, Čehoslovačka i Sovjetski savez su se mirno raspali, Njemačka se mirno ujedinila, samo u Jugoslaviji rat zbog toga što oni drugi slave Božić za dvije sedmice ranije/kasnije, oni treći imaju prezimena arapskog porijekla i iz sličnih idiotskih razloga.
Aneksija Krima će ruski narod koštati kao svetog petra kajgana,ovo je tek početak
...ne znam, ali...kajganu više niko ne spomine, a sveti pera još važi za kul facu...
Zamislite ovo u BiH! Danas kafa 2 KM u Sarajevu, sutra 2,40 KM! To zapad, samo derite Ruse!!! BiH je izgradio zapad (Austrija), a Rusi sve uniste sto stignu!
tata sam pokazao misice malo... :) rusofili sa klixa na aparatima
coro coravi pogledaj meni profil pa njemu i vidi da je to sasvim drugi lik - onaj ustasa na kojeg vjerovatno mislis .
Glavni cilj globalista je rušenje Putinovog režima, ali Vladimir ima skoro duplo veće procene popularnost u svojoj državi nego što Obama ima u SAD. Rusija je u svojoj istoriji i gore preživela, ali ipak ovo sve ne vodi dobrom i mirnom završetku. Ne dao Bog da dođe do rata u Evropi između Rusije i NATO pakta... Ukrajina se nažalost upecala na praznu udicu iz Brisela i sada je osuđena na propast. Samo je pitanje vremena kada će ukrajinski vojnici krenuti protiv vlasti u Kijevu.
Rusi su u prosjeku jad i bijeda van Moskve. Penzije su po 80-90€, a cijene drasticno vece nego u BiH i oni nesto glume??? Ruski BDP iznosi 1850 milijardi $, a samo americki Apple vrijedi 700 milijardi $. Rusi su toliko nebitni za ovaj svijet, da to njima nije ni jasno. Ukrajina je osudjena na propast otkako suradjuje sa Rusima. Pogledaj proeuropsi orijentirani LJVOV na zapadu. Pravi europski grad, sa malom stopom nezaposlenosti. A sta ima istok Ukrajine??? RUSI SU IMALI 1000 GODINA SANSU DA POMOGNU UKRAJINI, A NA KRAJU POMAZE SE SAMO MOSKVI!!!
@sg http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Ukrainian_subdivisions_by_GDP_per_capita evo tebi podataka malo, pa pogledaj kartu istoka i zapada Ukraine, pa će ti možda biti malo jasnije o razvoju te države,skoro sav istok je razvijeniji od najrazvijenijeg zapadnog regiona! Inače sada kada su Rusima okrenuli ledja izgubili su najmoćnijeg ekonomskog saveznika, a vidjet ćemo šta će da dobiju u budućnosti, da li će tu robu da izvoze u Evropu, a ti mi na brzinu reci neki ukrainski proizvod koji je u opticaju u BiH!?
...nije normalno da Rusija sa onolikom teritorijom i resursima nije uspela da ostvari makar odredjenu nezavisnost od kretanja i manipulacije cena energenata... posebno kad se uzme u obzir da su sasvim sigurno bili svesni usta Ukrajnska kriza vodi... svakako da su pocetak i kraj 20vek-a uzeli svoj danak, ali ocigledno je da postoji jos mnogo problema i nejasnoca...
Jedonostavno: Ruske isporuke energenata su minimalne u odnosu na SAD i Saudijsku Arabiju. Ko koristi Ruski gas u Europi? Samo zemlje istocno od Njemacke i Austrija. Ostale zapadne zemlje nabavljaju gas na drugim trzistima. A sto se tice nafte: Japan, SAD i Njemacka su najveci potrosaci i nabavljaju naftu gotovo samo na Bliskom istoku. Amerika frackingom i vlastiitm izvorima pokriva 80% potreba za naftom... Kada ce Rusi shvatiti da su smijesni za ostatak svijeta? Samo jedna Austrija koja ima 20 puta manje stanovnika od Rusije ima 30% ruskog BDP-a. Jedino sto Rusija ima, je VELICINA. Ali ne zivi se od POVRSINE, nego od PRODUKCIJE i EKONOMIJE!