Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mi jednom umjesto recimo 6785KM pdv-a, uplatili, 6758KM, odma koverta na vrata stigla.
Nemozes ni 10. u mjesecu uplatiti Moras 8-9. Inace koverta i kamata.
@corei3 a da ne pricamo o penalima i kamatama, a posebna prica je sto se nakace na racun pa sami skinu sredstva.... ali to mogu nama “malima” a ovim tzv. “Velikim” firmama ne smiju da privire zbog direktive odozgo..... bas me interesuje kad ce poceti dobavljacima da placaju??
130 miliona GRAS? Ko stiti ovo preduzeće?
@Pridrazici SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA SDA
Gdje su sad oni što spominju kamenjarske srbe, vidi ovije govana šta rade, vidiga našije poštenjačina što mute
Odakle pravo organima vlasti da daju privilegovan polozaj ovim preduzećima? Znamo kako porezna postupa prema privatnim preduzećima. Plata se ne smije isplatiti a da se ne isplate doprinosi, inače idu žestoke kazne.
Zatvorite te rudnike danas i ustediti ćete milione. Svakim danom dugovi će biti sve veći i veći.
@Karabajan zasto zatvoriti kad ti isti rudnici imaju kapaciteta za izvlacenje miliona maraka za finansiranje vladajucih partija.. kad se vise ne bude moglo izvlaciti tolike pare zna se sta slijedi, stecaj!
Umjesto para koje su izdvojili za gradnju Bloka 7 nek prvo vlasnik tj. Vladajuce drustvo izmiri obaveze zavisnih drustava zbog toga sto su zbog zavisnog polozaja unutar koncerna dovedeni u ovo stanje. A teoreticari hoce da grade termoelektranu a rudnike srozali. No tj.ovaj teoreticar mora sve iznijeti.
Sve ono što ste željeli radnicima Aluminija želim i ja vama,ni manje ni više.
Zatvoriti! Ne želim više plaćati za gubitaše.
Elektroprivreda kupuje ugalj i redovno plaća...Ovi rudnici su natovareni na ledja EP koja nema veze s ovim dugovima.Rudnici su leglo kriminala i pljačke a time i rupa bez dna koju ni jedna EP ne može popuniti.Nažalost može se samo desiti da i EP povuku na dno. Treba te rudnike pod hitno regulirati.Jeftiniji bi bio ugalj iz uvoza i bolji ali to niko ne smije reći a kamoli učiniti...
@Ponosni Tuzlak znas li uopce koliko ep placa tonu uglja rudniku Breza? Slazem se da je leglo kriminala i to svake stranke koja dođe na vlast. Usput tona uglja je inace za EP manje od 60km dok nama obicnim smrtnicima po 180km..
CItava BiH da ujedini mozgove ne bi mogla iznaci i provesti pravi model za spas rudnika. Takva je to drzava.
Previše duga,kad je vlada Federacije zatvorila Aluminij mogu i ostale velike dužnike
Sposoban direktor menadzer za 12 mjeseci ce izvuci rudnik Zenicu u plus. Problem nisu rudari nego politicko rukovodstvo. Ima i do rudara na bolovanju i starih koji treba rjesit i penzionisat a mladim zeljnim rada omogućiti uslove i dati pristojne plate i doprinose. Znaci kljuc je u novom menadžeru rudnika a ne starim mrtvim politickim SBB SDA kadrovima.
Nema tog direktora koji će riješiti ovoliki dug. Stečaj je rješenje a država treba dati rudnik pod koncesiju nekom drugom ili ostavit ga na čekanju.
SDA i HDZ su opljačkali cijelu Federaciju. Dannut će dragi Allah pa će se uvesti smrtna kazna.
@korisnik1234 .. završiće ko Sena il nedo Bog ko Šumaher