Dogovoreno partnerstvo
170

ROOF GARDENS i School & School zajedno na Trebeviću: Spremaju jedinstven koncept vrtića u prirodi

Klix.ba
ROOF GARDENS i School & School zajedno na Trebeviću
ROOF GARDENS i School & School zajedno na Trebeviću
Saradnjom koja je zvanično potpisana na Trebeviću, ROOF GARDENS i School & School donose jedinstven koncept vrtića u prirodi, u središtu crnogorične šume uz sve sadržaje modernog doba.

"Naša misija od prvog dana je bazirana na zdravom načinu života, prirodnom okruženju i jedinstvenoj lokaciji koja nudi 365 dana čistog zraka. Raduje nas da je jedan od prvih partnerskih ugovora koje smo potpisali upravo ovaj sa School & School te da ćemo našoj zajednici, ali i djeci izvan ROOF GARDENS-a ponuditi jedan drugačiji koncept vrtića sa boravkom u šumi, šetnjom i mnoštvom edukativnih sadržaja. Također, svim roditeljima nudimo i ostale sadržaje koji će se nalaziti unutar kompleksa poput wellnessa, spa, gym i restorana i mnogih drugih", ističe Berin Alagić, direktor kompanije XYLLION, vlasnika projekta ROOF GARDENS.

On dodaje i kako sam izbor partnera i prostora za vrtić još jednom pokazuje opredjeljenost da budućim stanarima i svim posjetiocima ponude najbolji i najkvalitetniji mogući sadržaj.

Berin Alagić i Azur Softić
Berin Alagić i Azur Softić

Rad vrtića bit će baziran na School & School metodologiji koja je fokusirana na multidisciplinarnom pristupu. Djeca će provoditi 80 posto vremena vani, imati uređene šetnice i časove upoznavanja Trebevića, radionice na teme umjetnosti, lingvistike, robotika i informatika kao i vanjsku i unutrašnju igraonicu.

School & School tim
School & School tim

"Naše je zadovoljstvo jer širimo School & School multidisciplinarni centar te otvaramo prvi vrtić u Sarajevu. U septembru 2024. godine School & School će otvoriti vrata na potpuno jedinstvenoj lokaciji udaljenoj 10 minuta od centra grada u sklopu kompleksa na Trebeviću", ističe Azur Softić, direktor School & School multidisciplinarne škole za djecu i tinejdžere.

ROOF GARDENS - 365 dana čistog i svježeg zraka
ROOF GARDENS - 365 dana čistog i svježeg zraka

"Rad naše institucije je baziran na holističkom uvjerenju te je fokus stavljen na istraživanje različitih vrsta inteligencija kod djece. School & School multidisciplinarna škola je mjesto gdje djeca odrastaju sretno, zadovoljno učeći kroz igru, pokret, ritam, muziku i umjetnost. Prateći našu misiju, odlučili smo otvoriti vrtić na jedinstvenoj lokaciji te pružiti priliku za obrazovanje, odgoj i razvoj potencijala djece", zaključuje Softić.