Komentari (56)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kod nas, ako počneš razmišljati o osnivanju firme, odmah te počnu mlatiti da ti izbiju budalaštine iz glave.
U Makedoniji registracija nove firme za samo dva sata... U BiH glavni grad ce uskoro imati vode dva sata dnevno.. :) :)
Sto znaci mozemo da konkurisemo svjetskoj sili Makedoniji u nesto makar lose. Zalosno.
možeš jedino otvoriti paprika-ajvar-pindjur-pinđur-pindžur firmu, alternativa je lubenica-kamion-šator-trokolica firma.
BIT ĆE I U NAS TO SAD PLUS 200 000 RADNIH MJESTA, OBEĆALI BAKIR I FAHRA
Isto kao kod nas 6 mjeseci i za toliki rok trebas podmazati jer ti uvjek nesto fali, jedino ljudi iz vlasti mogu otvoriti firmu bez problema, vjerujem i za 2 dana.
I DA RADI JARANE, da ide, jer već imaš lavove i vukove koji vrebaju svaku priliku da nabiju monopol pa meću poslovnice gdje mogu i ne mogu da ubiju konkurenciju.
Pohvalno.
BAŠ JE BOSNA I HERCEGOVINA DNO DNA. NIŠTA POD MILIM BOGOM NISU U STANJU RIJEŠITI NAŠE ,,UMNE,, GLAVE. KOD NAS NI RODNI LIST NISI U STANJU IZVADITI ZA DVA SATA.
BiH nije dno dna nego je vlast koju vi birate dno dna.
@Džema ako vi birate ovu vlast onda je biram i ja. Nikada, ali nikada moja ruka a ni ruka moje porodice nije zaokružila niti SDA niti ne dao Bog Radončića tako da vas molim da me ne trpate u primitivizam koji glasa za ovog dvojca. Glasala sam za SDP pa vidjela da sam ispala budala tako daviše vjerovatno neću ni izlaziti na izbore jer na kraju se ispostavilo da jeglasanje u Federaciji čista utopija.
_"Registracija nove firme u Makedoniji za samo dva sata" Tako je isto u BiH. :)))))
Nje to nista ! Kod nas za svako slovo ugovora cekanje 2 sata !
Bože dragi...koji smo mi bekani. Registruješ firmu, prijaviš nekoga...odmah jedan manje na birou.
eeeeee al zato smo mi zemlja čudesa :D:D:D
Hajd prestanite više pisati ove glupe članke bez ikakvog kritičkog osvrta na iste. To što se firma otvori za dva sata i što je Makedonija u vrhu doing business liste NE ZNAČI da je Makedonija svjetsko ekonomsko čudo već da je prema "zahtjevima" stranih kreatora politike toliko otvorila svoju ekonomiju da se svakoj šuši isplati otvoriti biznis tamo ali nikakvu suštinsku prednost za Makedoniju NE PREDSTAVLJA. Rezultat ovako "fascinantnih" parametara je da BiH (ovakva kakva jeste u banani opštoj) ima za 30 mjesta bolji ranking od Makedonije u ljestvici za GDP ranking, da ima veću neto prosječnu platu od Makedonije, da naša industrija (ovakva kakva je dakle nikakva) ima za više od 5% bolji GDP po sektorima za industrijski sektor, dok Makedonija ima veći sektorski GDP za tercijalni sektor (usluge). Poptuno je jasno i laiku da uz sve silne doing-business reforme Makedonija sada ima nižu konkurentnost svoje privrede i da ta činjenica govori da trebate prestati sa ovim WOOOW člancima...
Makedonija ima 2 miliona stanovnika, mi skoro 3,5... realnost je da od svih država u Evropi samo je Moldavija gora od nas, čak je i Albanija ispred
Kod nas ne mozes skupiti ni listu potrebne dokumentacije za dva mjeseca al zato platis samo 2000KM :) :)
Ma jok to. Lakše kod notara, u sud, platiš takse, kod knjigovođe, u statistiku, u poreznu upravu, u općinu,...
a kad treba da je odjavis ovih 450 agenata i 650 advokata ti ne mogu pomoci
upravo tako......