Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zato su šume TK u minusu. Siječe se neselektivno i prodaje jeftinije na tržištu koje svoje šume štiti.
koliko moras mrziti svoju zemlju i svoju djecu, pokoljenja i buducnost , i eko sistem i Boga i prirodu pa da sjeces bosansku sumu i prodajes za neki sitni novac da bi po vozio auto i nosio kravatu .
Naravno da raste kada su plate u drvnoj industriji "prejake"
Samo ovo za sobom vuce i nelegalnu sjecu stabala i neke druge probleme.Pozabaviti se malo i time
Lijepa vijest
"Međutim, još uvijek veliki udio u izvozu imaju ogrijevno drvo, trupci, rezana građa lišćara i četinara, i to oko 60 posto---- eto kako raste izvoz namjestaja ......samo u naslovu a preko 60 posto onoga sto se posijece prodaje se kao trupac. to je zvanicno a u stvari i zbilji puno vise. sjece se najbolje drvo u evropi i jedno od najboljih u svijetu i prodaje za bagatelu. od tog drveta drugi prave skupocjeni namjestaj. u njemackoj sto od punog drveta kosta 3000 eura.
@apostrof 3000 eura ?? Svw zavisi od kojeg drveta i kako je izradjen. Ali malo je takvih za 3000 €
I poet de nadji hantverk da kritikuju SDA vladu.. ona cuda pravi !! Nikada posle rata nije bilo bolje nego ovog mandata.
Ima li ko da bi ove finalne proizvode od drveta sto se bave politikom ?
hvala privrednoj komori na obavijesti.osim hvalisavog obavještavanja vaša dužnost je i da sada tu granu zaštitite i podupirete,podstičete poštovanje zakona.
Veći izvoz namještaja ... cool, je li se sav namještaj pravi od drveta? i je li od "domaćeg" drveta? 60% je izvoznog punog, neobrađenog drveta, čija je cijena kao primarne sirovine smiješna u odnosu na kvalitet, i ekološku vrijednost. Ali pažljivo odabrana statistika i fino složen članak začas zavaraju.
Koliko samo socnih psovki preleti preko jezika dok se ovo sklopi 🤔🙄
ikea pred stecajem.